GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λάρισα: Σκοπευτής είχε παράνομο εργαστήριο αναγόμωσης

Νόμιμα και παράνομα όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικά και ένα ολόκληρο εργαστήριο για την αναγόμωση φυσιγγίων με χιλιάδες ευρήματα αν...

Νόμιμα και παράνομα όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικά και ένα ολόκληρο εργαστήριο για την αναγόμωση φυσιγγίων με χιλιάδες ευρήματα ανακάλυψαν οι άνδρες της Ασφάλειας στο σπίτι ενός κατά τα άλλα νομοταγούς 46χρονου που διέθετε άδεια σκοπευτή στη Λάρισα!

Ο δράστης αναγόμωνε ο ίδιος φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και όχι μόνο κυνηγετικών αλλά και πυροβόλων όπλων και στη συνέχεια τα πωλούσε. Το σπίτι του είχε μετατραπεί σε εργαστήριο οπλουργού και είχε μέσα μία χειροκίνητη μηχανή αναγόμωσης φυσιγγίων με τα παρελκόμενά της, ένα χειροκίνητο μεταλλικό δοσομετρητή πυρίτιδας, ένα ηλεκτρικό σβουράκι λείανσης, ένα ψηφιακό παχύμετρο, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές και δύο συσκευές τοποθέτησης καψυλλίων!

Οι αστυνομικοί που κατέσχεσαν όλα αυτά τα εξαρτήματα, πήραν ακόμη
ένα πιστόλι διαμετρήματος 22cal με το γεμιστήρα του και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο για τα οποία ο 46χρονος δεν διέθετε άδειες, αλλά και ένα πιστόλι και δύο κυνηγετικές καραμπίνες που κατείχε νόμιμα ως σκοπευτής, για τα οποία κινήθηκαν οι διαδικασίες αφαίρεσής τους.

Κατά τα άλλα, κατασχέθηκαν 1.672 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων πολλά από τα οποία αναγομωμένα, 2.074 κάλυκες, 518 κάλυκες κυνηγετικού όπλου, 1.284 βολίδες μολύβδου διαφόρων διαμετρημάτων, 1.400 καψύλλια, 750 καψύλλια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων, πλήθος σκάγια για κυνηγετικά φυσίγγια, τρία πλαστικά βαζάκια με πυρίτιδα, δύο συσκευασίες φαρμακευτικού σκευάσματος με πυρίτιδα και εννέα μεταλλικά σφαιρίδια, δύο πλαστικά μπιτόνια με πυρίτιδα γόμωσης φυσιγγίων βάρους τεσσάρων κιλών και 324,7 γραμμαρίων, 206 συγκεντρωτήρες που χρησιμοποιούνται ως υλικό αναγόμωσης κυνηγετικών φυσιγγίων και ένας γεμιστήρας τυφεκίου χωρίς φυσίγγια.

Ο 46χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, καθώς και για παράνομη παρασκευή πυρομαχικών.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση