GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος»

«Όποιος αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης στην Ελλάδα θα πρέπει να κατανοήσει ότι θα πρέπει να συνεχίσει στον δρόμο της εφαρμογή...


«Όποιος αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης στην Ελλάδα θα πρέπει να κατανοήσει ότι θα πρέπει να συνεχίσει στον δρόμο της εφαρμογής του προγράμματος, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν επιπτώσεις που μπορεί να κλονίσουν την εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, με πιθανές αναταράξεις».
Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, Έντγκαρ Ρίνκεβιτς, η χώρα του οποίου ασκεί την εξάμηνη Προεδρία της ΕΕ, σε ομάδα διαπιστευμένων δημοσιογράφων από τις Βρυξέλλες.
Επίσης, ο Λετονός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα η επιλογή των Ελλήνων πολιτών στις εκλογές να είναι «υπεύθυνη» με τήρηση των προαπαιτούμενων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Πάντως, τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι «τα σενάρια περί αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι αβάσιμα και το πρόγραμμα προσαρμογής θα ολοκληρωθεί επιτυχώς».
Τέλος, ο κ. Ρίνκεβιτς αναγνώρισε ότι στο συμφωνημένο με τους πιστωτές πρόγραμμα η Ελλάδα υπέστη πολύ επώδυνες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με δραστικές περικοπές από 25 έως 30% στους μισθούς στον δημόσιο τομέα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση