GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Βρετανία

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Ουάσινγκτον, όπου πραγματοποιεί επίσημ...



Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Ουάσινγκτον, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας γύρω από τους χώρους όπου συχνάζει η εβραϊκή κοινότητα της χώρας.

Όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 News αν η Βρετανία έχει αποφασίσει να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας της εβραϊκής κοινότητας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και την εξάρθρωση ενός τρομοκρατικού πυρήνα στο Βέλγιο, ο Κάμερον απάντησε: «Ναι, είναι κάτι που συζητήσαμε με τις υπηρεσίες πληροφοριών και την αστυνομία στη διάρκεια της σύσκεψης της οποίας προήδρευσα στις αρχές της εβδομάδας».

«Είναι προφανώς πολύ σημαντικό να πάρουμε μαθήματα από όσα έχουν συμβεί αλλού στην Ευρώπη, να θέσουμε ερωτήματα για όσα μπορεί να συμβούν εδώ, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, γι’ αυτό η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσουμε τον αριθμό των περιπολιών προκειμένου να προστατεύσουμε την εβραϊκή κοινότητα», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΜΕ, παρόλα αυτά ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες της χώρας του να είναι «φοβερά προσεκτικοί».

«Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να διασφαλίσουμε 100% την προστασία σε μια ελεύθερη και ανοικτή κοινωνία», προειδοποίησε ο Κάμερον.

Το εβραϊκό ίδρυμα που ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας, το Community Security Trust, χαιρέτισε την απόφαση αυτή, επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες έχει δεχθεί έναν «άνευ προηγουμένου» αριθμό κλήσεων από τους Βρετανούς εβραίους: συνολικά 295.000.

«Οι άνθρωποι έχουν συναίσθηση ότι όσα συνέβησαν στο Παρίσι μπορούν να συμβούν εδώ», επεσήμανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ιδρύματος Μαρκ Γκάρντνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση