GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κηδεύτηκε το βρέφος Ρομά-σύμβολο της Γαλλίας

Tο βρέφος της μειονότητας των Ρομά, το οποίο απεβίωσε στα τέλη Δεκεμβρίου και η...




Tο βρέφος της μειονότητας των Ρομά, το οποίο απεβίωσε στα τέλη Δεκεμβρίου και η...
δημοτική αρχή μιας κοινότητας στα προάστια του Παρισιού αρνήθηκε να κηδέψει, ετάφη σήμερα σε μία γειτονική πόλη, την ώρα που ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συμμερίστηκε την αγανάκτηση που προκάλεσε η υπόθεση αυτή.

Η ταφή του μικρού λευκού φέρετρου με τη σορό του βρέφους πραγματοποιήθηκε στο νεκροταφείο του Βισού που βρίσκεται σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το Σαμπλάν όπου διαμένει η οικογένεια του παιδιού, έπειτα από μια θρησκευτική τελετή σε μια καθολική εκκλησία στην οποία παρέστησαν περίπου 100 άνθρωποι.

Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε τη διενέργεια έρευνας για «διακρίσεις» προκειμένου να «καθοριστούν οι συνθήκες κατά τις οποίες η οικογένεια ήρθε αντιμέτωπη με την άρνηση (των αρχών) να ταφεί» το παιδί, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Εβρί Ερίκ Λαλμάν σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Η μικρή Μαρία Φραντσέσκα, ηλικίας 2,5 μηνών, απεβίωσε από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου σε μία παραγκούπολη όπου ζούσε με την οικογένειά της στο Σαντράν περιμετρικά των διαδρόμων προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου Ορλί. Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε στο νοσοκομείο του Κορμπέιγ, όπου διακομίσθηκε. Το γραφείο τελετών που ανέλαβε την κηδεία της βρέθηκε αντιμέτωπο με την άρνηση του συντηρητικού δημάρχου του Σαμπλάν, του Κριστιάν Λεκλέρκ, να παραχωρήσει μια θέση στο κοιμητήριο της πόλης.

Πολλά στελέχη πολιτικών κομμάτων εξέφρασαν την οργή τους—με τελευταία τη Μαρίν Λεπέν, την πρόεδρο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, που κατήγγειλε σήμερα την «έλλειψη ανθρωπιάς».

Οι γονείς του κοριτσιού, που κατάγονται από τη Ρουμανία, μένουν εδώ και 8 χρόνια στη Γαλλία. Έχουν επίσης 2 γιους, ηλικίας 5 και 9 ετών, που πηγαίνουν σχολείο στο Σαμπλάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση