GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ καταδίκασε την εκτέλεση του Ιάπωνα

Καταδίκασε την "αποτρόπαια" και "βάρβαρη" δολοφονία ενός Ιάπωνα ομήρου από το Ισλαμικό Κράτος, ο Γερμανός υπουργός ...

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ καταδίκασε την εκτέλεση του Ιάπωνα

Καταδίκασε την "αποτρόπαια" και "βάρβαρη" δολοφονία ενός Ιάπωνα ομήρου από το Ισλαμικό Κράτος, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

"Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καταδικάζει έντονα αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Η πιο βαθιά συμπάθειά μου στρέφεται προς τους συγγενείς και τους φίλους του θύματος, καθώς και προς τον ιαπωνικό λαό", δήλωσε ο Στάινμαϊερ, στο περιθώριο μίας επίσκεψης στο Αλγέρι.

Για τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, "η βάρβαρη ενέργεια του Ισλαμικού Κράτους ενδυναμώνει τη βούλησή μας να συνεχίσουμε, μαζί με όλες τις δυνάμεις που αντιτίθενται στο Ισλαμικό Κράτος, να υψώνουμε το ανάστημα εναντίον του απάνθρωπου τρόμου της οργάνωσης αυτής".

Από το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε καταδικάσει τη δολοφονία του Χαρούνα Γιουκάουε, όπως και η βρετανική και η ιαπωνική κυβέρνηση, και είχε ζητήσει την απελευθέρωση του δεύτερου Ιάπωνα ομήρου, του δημοσιογράφου Κεντζίι Γκότο, που βρίσκεται ακόμη στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.

Αν και στην αρχή είχαν διατυπωθεί αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο προκειμένου να ανακοινωθεί η εκτέλεση του Γιουκάουα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έκρινε πως είναι αξιόπιστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση