GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πνίγονται στην αιθαλομίχλη τα Σκόπια

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στα Σκόπια τις τελευταίες μέρες που πνίγονται από την αιθαλομίχλη. Η συγκέντρωση των αιωρούμενων σωματιδίων στ...

Πνίγονται στην αιθαλομίχλη τα Σκόπια

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στα Σκόπια τις τελευταίες μέρες που πνίγονται από την αιθαλομίχλη.

Η συγκέντρωση των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα ξεπέρασε κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια.

Ο δήμος των Σκοπίων έχει προχωρήσει σε προειδοποιήσεις του πληθυσμού.

Σε ανακοίνωσή του προτρέπει τους κατοίκους των Σκοπίων (κυρίως τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή καρδιοπάθειες) να αποφεύγουν να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, εάν δεν συντρέχει λόγος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα αυτοκίνητά τους και να προτιμούν τη δημόσια συγκοινωνία.

Στις επιπλέον συστάσεις προς τον πληθυσμό των Σκοπίων είναι να αποφεύγεται η χρήση τζακιών, θερμαστρών και στερεών καυσίμων.

Ο μέσος όρος της συγκέντρωσης των αιωρουμένων σωματιδίων στα Σκόπια, όλες τις τελευταίες ημέρες, ξεπέρασε σε αρκετές περιοχές των Σκοπίων τα 500 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο (με επιτρεπόμενο όριο τα 50 μικρογραμμάρια) και σε συνδυασμό με την ομίχλη που επικρατεί, η μόλυνση του αέρα στα Σκόπια είναι ιδιαίτερα αισθητή.

Οι αυξημένες τιμές ρύπανσης στα Σκόπια αποδίδονται σε έναν συνδυασμό παραγόντων, χαρακτηριστικών για τη χειμερινή περίοδο: από τη χρήση καυσόξυλων για θέρμανση στα σπίτια μέχρι και την ομίχλη που επικρατεί στα Σκόπια, η οποία δεν βοηθά στο να διαφύγουν οι ρύποι από την ατμόσφαιρα της πόλης, καθώς και στη γεωγραφική θέση των Σκοπίων, που βρίσκονται σε "βαθούλωμα", το οποίο και εμποδίζει την ανακύκλωση του αέρα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στα Σκόπια είναι ένα θέμα που απασχολεί τακτικά την επικαιρότητα της ΠΓΔΜ, κυρίως τον χειμώνα, οπότε και καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλές συγκέντρωσης αιωρουμένων σωματιδίων.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, τα Σκόπια, κατά τη χειμερινή περίοδο, συγκαταλέγονται μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων με τη μεγαλύτερη ρύπανση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση