GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Το θράσος και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση της εκπροσώπους Τύπου της Ν.Δ. Η κα. Σπυράκη ανέφερε ότι πρόθε...


Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση της εκπροσώπους Τύπου της Ν.Δ. Η κα. Σπυράκη ανέφερε ότι πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να τετραπλασιάσει το φόρο ακινήτων για τη μεσαία τάξη. Ωστόσο, η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για θράσος και για ψέμα που έχουν κοντά ποδάρια.
Αναλυτικά…
«Όπως ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος, έτσι και η κ. Σπυράκη έχει το θράσος να επανέρχεται στο θέμα του ΕΝΦΙΑ κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για λεηλασία της μεσαίας τάξης»
Η πραγματικότητα είναι αδιαμφισβήτητη. Η ΝΔ ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ ενσωματώνοντας σε αυτόν το χαράτσι για τα ακίνητα, το οποίο υποτίθεται ότι είχε έκτακτο χαρακτήρα.
Το 2015 οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν για ΕΝΦΙΑ 3,3 δισ. Τα 0,7 δισ. αφορούν τις δύο τελευταίες δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ του 2014 και τα 2,6 δισ. αφορούν τον ΕΝΦΙΑ του 2015. Αυτό σημαίνει ότι ο άδικος αυτός φόρος διατηρείται στο ίδιο ύψος. Επομένως, ο κ. Σαμαράς λέει ψέματα όταν αναφέρεται σε «φοροελαφρύνσεις».
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι ένα από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης του θα είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά του αφορολόγητου της πρώτης κατοικίας μέχρι ένα ορισμένο ύψος άξιας και η θέσπιση ενός Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ένας φόρος ο οποίος δεν θα αφορά τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, και θα είναι έντονα προοδευτικός.
Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα φορολογικά έσοδα του κράτους από την περιουσία των πολιτών θα είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με σήμερα. Ο φόρος αυτός θα αφορά τις πραγματικά μεγάλες ιδιοκτησίες. Μήπως γι’ αυτές είναι που κόπτεται η κ. Σπυράκη;
Το θράσος και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση