GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεσμεύεται για συνεργασία με τις πολωνικές αρχές ο Πολάνσκι

Ο Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος βρίσκεται στην Πολωνία για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τις πολωνικές ...


Ο Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος βρίσκεται στην Πολωνία για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τις πολωνικές αρχές στο πλαίσιο του αμερικανικού αιτήματος για την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου καταζητείται κατηγορούμενος για τον βιασμό μίας 13χρονης το 1977 στο Λος Άντζελες.
Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Πολωνίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να ανακρίνει τον πολωνικής καταγωγής σκηνοθέτη που ζει στη Γαλλία έπειτα από το αίτημα που έλαβε για την έκδοσή του.
«Βρίσκομαι εδώ κυρίως για τις προετοιμασίες μίας ταινίας που θέλω να γυρίσω φέτος», δήλωσε ο σκηνοθέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε αργά χθες το βράδυ στο δίκτυο TVN24.
“Γνωρίζω ότι έχει υπάρξει αίτημα έκδοσης και φυσικά θα περάσω από τη διαδικασία και βλέπουμε. Έχω εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα της Πολωνίας. Ελπίζω όλα να είναι εντάξει”, πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο 81 ετών Πολάνσκι θεωρείται από πολλούς Πολωνούς ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κόσμου.
Διάσημος σε ολόκληρο τον κόσμο από τις ταινίες του όπως η “Chinatown” και “Ο Πιανίστας”, ο Πολάνσκι βρίσκεται στην Πολωνία για τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας του που θα αφορά την υπόθεση Ντρέιφους–ένα πολιτικό σκάνδαλο που συγκλόνισε τη Γαλλία πριν από έναν αιώνα και πλέον.
Τον περασμένο Οκτώβριο οι εισαγγελείς στην πόλη Κρακοβία της Πολωνίας ανέκριναν τον σκηνοθέτη σχετικά με το αμερικανικό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του για την προαναφερθείσα υπόθεση και αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχουν λόγοι που να υπαγορεύουν τη σύλληψή του και ότι θα αναμένουν το αίτημα έκδοσής του στις ΗΠΑ προτού αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.
Ο σκηνοθέτης δήλωσε ένοχος το 1977 για παράνομη σεξουαλική συνεύρεση με την 13χρονη Σαμάνθα Γκέιμερ στη διάρκεια φωτογράφισης στο Λος Άντζελες έπειτα από κατανάλωση ναρκωτικών και αλκοόλ.
Παρέμεινε 42 ημέρες στη φυλακή στο πλαίσιο συμφωνίας που συνήψε και η οποία προέβλεπε την τρίμηνη κράτησή του και τον επόμενο χρόνο κατέφυγε στις ΗΠΑ θεωρώντας ότι ο δικαστής που θα δίκαζε την υπόθεσή του ενδεχομένως να ανέτρεπε τη συμφωνία και να τον έστελνε στη φυλακή για χρόνια.
Το 2009, ο Πολάνσκι συνελήφθη στη Ζυρίχη της Ελβετίας εξαιτίας του αμερικανικού αιτήματος έκδοσης εις βάρος του και τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό. Το 2010 απελευθερώθηκε ύστερα από την απόφαση των ελβετικών αρχών να μην τον εκδώσουν στις ΗΠΑ.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση