GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσικές ελπίδες για σταθερότητα στην κινεζική Χρονιά της Κατσίκας!

Eάν βρεθήκατε στη Μόσχα αυτές τις μέρες, μάλλον θα σας έκανε εντύπωση πως οι  βιτρίνες με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια αλλά κα...



Eάν βρεθήκατε στη Μόσχα αυτές τις μέρες, μάλλον θα σας έκανε εντύπωση πως οι  βιτρίνες με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια αλλά και οι στολισμοί στις πλατείες είναι γεμάτες από ... κατσίκες!
Επίχρυσα λαμπερά αγαλματάκια και μεγάλα ομοιώματα φιγουράρουν σε κάθε γωνιά και σε κάθε ράφι, ακόμα και στα ζαχαροπλαστεία!
Τα πράγματα είναι απλά: Σύμφωνα με τους κινέζους αστρολόγους, το 2015 είναι η Χρονιά του Πρόβατου – ή της Κατσίκας και σημαίνει ευημερία και οικονομική ανακούφιση από την οικονομική στενότητα, κάτι που ταιριάζει στους ρώσους πολίτες αυτήν την εποχή – εξ'ού και τα κατσικάκια με τα οποία γέμισε η χώρα!
Το 2014, σύμφωνα με τους κινέζους ήταν η χρονιά του αλόγου – και αυτό φάνηκε έντονα μέσα στη χρονιά που πέρασε: Ηταν ταραχώδης, φιλόδοξη και γεμάτη μεγάλα γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι, και η επιστροφή της Κριμαίας στη Ρωσία. Παραδοσιακά η κατσίκα, ζώο πολύ πιο ήπιων και χαμηλών τόνων από το άλογο, αναμένεται να φέρει ηρεμία και σταθερότητα αλλά και οικονομική ευμάρεια στην ταλαιπωρημένη από την πτώση της τιμής του πετρελαίου και τις δυτικές κυρώσεις Ρωσία.
Δεν είναι λοιπόν να εκπλήσσεται κανείς από την πίστη που επιδεικνύουν οι ρώσοι στο νέο έτος α λα κινεζικά και να το γιορτάζουν ήδη, παρά το γεγονός πως η κινεζική Πρωτοχρονιά θα ανατείλει στα μέσα Φεβρουαρίου. Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος – σε κάθε ημερολόγιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση