GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Για να έχει ο λαός πραγματική ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ

"Για να έχει ο λαός πραγματική ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ" τόνισε, μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης...


"Για να έχει ο λαός πραγματική ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ" τόνισε, μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" στη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα κόμματα "που είναι πρόθυμα να συγκυβερνήσουν και αποφασισμένα να οδηγήσουν το λαό στο εκμεταλλευτήριο της πλουτοκρατίας" και επισήμανε ότι "όσοι νοιώθουν αριστεροί και ριζοσπάστες, αγωνιστές μπορούν να φτάσουν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη".
Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι την επομένη των εκλογών μια νέα κυβέρνηση με αυτοδυναμία, ή με συνεργασία θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη, για να βαδίσει – όπως είπε – στις ίδιες ράγες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, του χρέους που γίνεται θηλιά στο λαιμό του λαού. Προέβλεψε ότι στη νέα κυβέρνηση, που όπως όλα δέιχνουν θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αυξήσει τα κέρδη στα μονοπώλια, την ανεργία, τη φτώχεια και την πείνα στα λαϊκά στρώματα και πρόσθεσε: "Την επόμενη μέρα λοιπόν κυβέρνηση θα υπάρχει, αλλά το κρίσιμο για το λαό είναι και τι αντιπολίτευση θα υπάρχει. Αν θα υπάρχει δυναμική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση με δυνατό το ΚΚΕ".
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι θέλουν το ΚΚΕ αποδυναμωμένο γιατί, όπως υπογράμμισε, "ξέρουν ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα το βρουν στο καθήκον του, στη υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και για να μην έχουν απέναντι τους αύριο μια δυναμική, λαϊκή αντιπολίτευση» και για να μπορούν να περνάνε εύκολα τους δικούς τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς". Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης από πρόγραμμα εκατό ημερών το έκανε πρόγραμμα τετραετίας και σημείωσε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ "αναμασούν τελευταία, περί ανοχής του ΚΚΕ σε μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ", απορρίπτοντας κατηγορηματικά "κάθε τέτοιο ενδεχόμενο".
Είπε επίσης, ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ "είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μονοπωλίων της Ε.Ε.", σημειώνοντας ότι "δεν απελευθερώνει το λαό" από τα μνημόνια και "δεν του δίνει πίσω όσα του πήραν". Ακόμα, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητά ανοχή, για να συνεχίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο. "θέλει το ΚΚΕ τους αριστερούς ανθρώπους να γίνονται μόνο το άλλοθι της υποχώρησής του, της μετάλλαξής του, της κωλοτούμπας του", είπε χαρακτηριστικά και τόνισε: "Το ΚΚΕ ανοχή δε θα δώσει σε καμιά κυβέρνηση, που οι στρατηγικές της επιλογές, σήμερα και σε βάθος χρόνου, ταυτίζονται με τις επιλογές των μονοπωλιακών ομίλων της Ε.Ε.".
Εξέφρασε την ανησυχία του για τις διεθνείς εξελίξεις και ειδικότερα με όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ ότι αποφεύγουν "όπως ο διάολος το λιβάνι" να μιλούν για αυτές τις εξελίξεις. "Στα πρόσφατα "τιτιβίσματα" του κ. Τσίπρα θα βρει κανείς και νέα "μαργαριτάρια" υποταγής στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, που μαζί μ” εκείνα που βγήκαν πέρσι, από τα βάθη της ψυχής του, συνιστούν τον σύγχρονο ραγιαδισμό, που βέβαια καμιά σχέση δεν μπορούν να έχουν με την ανυπότακτη στάση και ιστορία του λαϊκού μας κινήματος", επισήμανε.
Καταλήγοντας, τόνισε ότι οι κομμουνιστές και οι αριστεροί "ούτε κατά διάνοια δεν θα μπορούσαν να δώσουν λευκή επιταγή που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνησή του" και σημείωσε ότι αυτό που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ "είναι να σηκώσουμε λευκή σημαία, να παραδοθούμε, να εγκαταλείψουμε αρχές και αξίες, αγώνες και παρακαταθήκες".
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Οι εμετικές, κατάμαυρες διαφημίσεις της ΝΔ συνεχίζονται προκαλώντας αηδία σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Οι γκαφατζήδες της σαμαρικής ΝΔ δεν καταλαβαίνουν ότι χάνουν ποσοστά με τα ντροπιαστικά, για τη παράταξη, διαφημιστικά ; Λες και σκηνοθετούν χολυγουντιανή ταινία για το 2012 !

    Με αυτά η διαφορά υπέρ του Σύριζα μεγαλώνει αφού από αντίδραση αριστεροί, κεντροαριστεροί, κεντρώοι, ακόμα και δεξιοί θέλουν να τον υπερψηφίσουν. Με αυτές τις διαφημίσεις, όσο συνεχίζονται, κάνουν την αυτοδυναμία του Σύριζα σίγουρη με ποσοστά άνω του 36-38%.

    Η ΝΔ, σίγουρα δεύτερη, με πάνω από 6 μονάδες διαφορά, θα χάσει κι άλλο. ΄Θα χάσει αυτή την εβδομάδα 2-3 μονάδες προς την Χ.Α ( αφού δεν υπάρχει πια λόγος να την ψηφίσουν ) και 2 μονάδες προς τους ΑΝΕΛ που, όχι μόνο μπαίνουν στη Βουλή ), αλλά θα φτάσουν σε ποσοστά το 4 με 5%. Η ΝΔ θα συρρικνωθεί, τελικά σε ποσοστά κάτω του 25%, με τάσεις καθοδικές.

    Όσο μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά των ΑΝΕΛ,τόσο πιο ισχυρή φωνή θα έχουν σε μια αυριανή συγκυβέρνηση με τον Σύριζα,είτε αυτός είναι αυτοδύναμος είτε όχι.

    Η ΝΔ προσπάθησε και προσπαθεί να διαλύσει τις Τράπεζες και την Ελληνική Οικονομία με διάφορα εμπρηστικά διαφημιστικά και εμπρηστικές δηλώσεις ακραίων στελεχών. Δεν θα τα καταφέρει να διαλύσει την Ελλάδα για κομματικά οφέλη. Ο ελληνικός λαός δεν ακούει τα διχαστικά κηρύγματα των ακραίων που έχουν καταλάβει ( προσωρινά ) τη ΝΔ. Ο λαός δεν τρομοκρατείται από τους διαπλεκόμενους και τους επαγγελματίες υβριστές του.

    Η Δημοκρατία θα νικήσει, βάζοντας στο περιθώριο τους ΣαμαροβενιζέλουςΓΑΠ. Και οι 3 μισούν τους Έλληνες ψηφοφόρους και τους θέλουν μόνο ως ψηφοφόρους και χειροκροτητές κάθε εκλογική αναμέτρηση και μετά τους έχουν γραμμένους και τους ξεσκίζουν σε φόρους και χαράτσια. Ήρθε η ώρα να ελευθερωθούμε από την πολιτική σαπίλα. Υπάρχουν, λίγοι δειλοί και λίγα κομματόσκυλα, που νοιάζονται για την καρέκλα και όχι για την Ελλάδα. Τελειώνουν με τη ψήφο μας. Αρκετά μας μαύρισαν τις ζωές, ώρα να τους μαυρίσουμε στην κάλπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση