GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσκεψη Σόιμπλε στην Ινδία με στόχο τον εφησυχασμό

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, επιχείρησε σήμερα ...



O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, επιχείρησε σήμερα να καθησυχάσει τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι όσον αφορά την οικονομική σταθερότητα της Ευρώπης και ιδίως της ευρωζώνης.

«Το καίριο ζήτημα είναι: η Ευρώπη θα παραμείνει σε σταθερή τροχιά;» δήλωσε ο Σόιμπλε σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ινδίας.

«Το γνωρίζετε, εγώ είμαι αισιόδοξος» για αυτό, συνέχισε ο Σόιμπλε, επικαλούμενος κυρίως την ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Γαλλίας ως θετικούς παράγοντες.

«Η Γαλλία αυτή τη στιγμή ξεκάθαρα σημειώνει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις» υποστήριξε ο ίδιος.

Η κατάσταση στην Ελλάδα, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, δε συμπεριελήφθη στην ατζέντα των συνομιλιών, διευκρίνισε ο Σόιμπλε.

Οι συνομιλητές του ρώτησαν τον Γερμανό υπουργό για «τα γεγονότα στο Παρίσι και τις εξελίξεις στη μάχη εναντίον των φονταμενταλιστών» διευκρίνισε ο Σόιμπλε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, 10 ημέρες μετά την επίθεση εναντίον της Σαρλί Εμπντό.

Εκτός του Μόντι, τον οποίο χαρακτήρισε «αξιοθαύμαστο άνδρα» ο Γερμανός υπουργός συνάντησε εκπροσώπους των βιομηχάνων και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ραχούλ Γκάντι. Αύριο αναμένεται να συναντήσει τον Ινδό ομόλογό του, Αρούν Τζέιτλι.

Ο Σόιμπλε υπογράμμισε τη σημασία των σχέσεων που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες, την ώρα που η Γερμανία αναλαμβάνει φέτος την προεδρία της ομάδας των 7 ισχυρότερων κρατών (G7) του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση