GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τσίπρας ταρακουνά την Ευρώπη και υπόσχεται τέλος μαρτυρίου

Επιμέλεια Λήδα Δεληγιάννη Μηδενός εξαιρουμένου, όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης διεθνώς, τα οποία μπορέσαμε να διαβάσουμε σήμερα το πρωί...

Ο Τσίπρας ταρακουνά την Ευρώπη και υπόσχεται τέλος μαρτυρίου

Επιμέλεια Λήδα Δεληγιάννη

Μηδενός εξαιρουμένου, όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης διεθνώς, τα οποία μπορέσαμε να διαβάσουμε σήμερα το πρωί έχουν ως πρώτο θέμα τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Και μια μικρή αλλά σημαντική παρατήρηση: φαίνεται πως το θέμα των ελληνικών εκλογών δεν ενδιαφέρει μόνον το διεθνή Τύπο αλλά και τους αναγνώστες αφού για πρώτη φορά (θυμίζουμε πόσο έχουν ασχοληθεί τα διεθνή μίντια με την ελληνική κρίση), όχι απλά η Ελλάδα είναι πρωτοσέλιδο αλλά τα θέματα των ελληνικών εκλογών βρίσκονται και στη λίστα των "πιο διαβασμένων" θεμάτων όλων των ξένων ιστοσελίδων, κάτι που ποτέ δεν είχε παρατηρηθεί με τα θέματα που αφορούσαν την ελληνική οικονομική κρίση.

"Ο νικητής στην Ελλάδα υπόσχεται τέλος του «πόνου»" είναι ο τίτλος στην αρχική σελίδα του BBC. Το βρετανικό δίκτυο ξεκινά το κεντρικό του θέμα με τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα ότι "πέντε χρόνια ταπείνωσης και μαρτυρίου" θα τελειώσουν.

"Η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει κύματα σοκ σε όλη την Ευρώπη" γράφει χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα. Και προσθέτει ότι σίγουρα το θέμα των ελληνικών εκλογών θα είναι "ένα από τα κεντρικά ζητήματα στη συνάντηση των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα".

"Ο ηγέτης της Αριστεράς στην Ελλάδα, Τσίπρας, ανακοινώνει νίκη επί της λιτότητας" αναφέρει το Reuters. Το πρακτορείο σχολιάζει πως "το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του Τσίπρα «η ελπίδα έρχεται!» συντονίστηκε με τις επιθυμίες των ψηφοφόρων που έχουν διαλυθεί από τις τεράστιες περικοπές στους προϋπολογισμούς και τους βαρύτατους φόρους στα έξι χρόνια της κρίσης που εκτόξευσαν την ανεργία πάνω από το 25% και εξώθησαν εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια".

Το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, γράφει πως "ήταν από εδώ, από τις ΗΠΑ που ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μπει στη mainstream πολιτική της Ευρώπης" κάνοντας αναφορά στο συνέδριο στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, όπου το Νοέμβριο του 2013, ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκφωνήσει ομιλία και είχε τονίσει ότι "η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη, παρά τις αδυναμίες του νομίσματος". "Μια έξοδος της Ελλάδας ή όποιας άλλης χώρας σε κρίση, θα ήταν καταστροφή για την Ευρώπη και αυτό είναι κάτι που το ξέρουν όλοι κατά βάθος" είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που παραθέτει σε εκτενέστατο άρθρο του το Bloomberg. Ενώ εκτιμά πως η χθεσινή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη φανεί καθώς "έχασε για πολύ λίγο τις εκλογές του 2012".

"Η Ελλάδα έστειλε κύματα σοκ σε όλη την Ευρώπη χθες τη νύχτα καθώς η ακροαριστερή παράταξη (ΣΥΡΙΖΑ) υποσχέθηκε τέλος της λιτότητας και αρνήθηκε να παίρνει εντολές από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες" γράφουν οι βρετανικοί Times που συνοδεύουν το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα τους με μια πανηγυρική φωτογραφία ανθρώπων που εορτάζουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βάζει την Ελλάδα σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρώπη" είναι ο τίτλος του βρετανικού Guardian, στο πρώτο του θέμα.

"Η Ελλάδα αφήνει πίσω τη λιτότητα" γράφει στο κεντρικό του θέμα το CNN και σχολιάζει πως "ο φλογερός Αλέξης Τσίπρας αναζητά μια ακόμη μεγαλύτερη μάχη αφότου κήρυξε την πρώτη του νίκη: να επαναδιαπραγματευτεί το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας". 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση