GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβέρνηση συνεργασίας «βλέπει» ο Κουτσούμπας

Την εκτίμηση ότι το πιο πιθανό είναι να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κορμό την ΝΔ, εξέφρασε...



Την εκτίμηση ότι το πιο πιθανό είναι να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κορμό την ΝΔ, εξέφρασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την εκλογική του δύναμη για να ενισχύσει την πάλη του λαού, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, και πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ θεωρεί ότι πρέπει να είναι στη θέση της ισχυρής, της δυνατής αντιπολίτευσης σήμερα, γιατί δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις συνολικής σύγκρουσης, ανατροπής, με βάση φιλολαϊκά προγράμματα, για να συμμετέχει ή να δείχνει ανοχή σε μία κυβέρνηση».

Εκτίμησε ότι μάλλον αποκλείεται το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών και ότι θα υπάρξει, το πιο πιθανό, κυβέρνηση συνεργασίας, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κορμό την ΝΔ, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού», καθώς τα κόμματα πλην ΚΚΕ, «τα βρίσκουν» στα ζητήματα της ΕΕ, της Ευρωζώνης, του ΝΑΤΟ, του χρέους και της διαπραγμάτευσής του και της δανειακής σύμβασης.

«Τώρα στα ψίχουλα ή κάποια που μπορεί να δώσουν πάλι μπορεί να τα βρει μια κυβέρνηση διότι έχουν ίδια προγράμματα.

Το θέμα είναι τι θα προσφέρει μια τέτοια κυβέρνηση στο λαό» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά το θέμα του χρέους, είπε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι η μονομερής και ολοσχερής διαγραφή του από μια κυβέρνηση λαϊκής εξουσίας, στην οποία το ΚΚΕ θα έδινε το «παρών», και η οποία θα αποδέσμευε την χώρα από την ΕΕ, με σχέδιο και πρόγραμμα και με κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων, ώστε έχοντας τα «κλειδιά» της οικονομίας να προχωρήσει σε κεντρικό πανεθνικό επιστημονικό σχεδιασμό κατανομής πόρων, εργατικού δυναμικού και ανάπτυξης χωρίς ανεργία και με σταθερή δουλειά για όλους.

Ερωτηθείς για τους φόβους ενός Grexit, επισήμανε κατ αρχήν ότι εντός ΕΕ και ευρωζώνης η χώρα και ο λαός έφθασαν σε αυτό το σημείο, παρά τις θυσίες του λαού και πρόσθεσε ότι ένα 25%-30% του κόσμου που τάσσεται με την άποψη του ΚΚΕ για αποδέσμευση, ανέπτυξε αυτήν την άποψη βάσει της πείρας του.

«Φυσικά, εδώ το ζήτημα είναι διαφορετικό, διότι αν απλώς βγεις και πεις «βγαίνω από το νόμισμα» ή κόβω κάποια ευρουλάκια, όπως είπε μια υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προχτές.

Πρόκειται για αστείο πράγμα, για γελοιότητα αν δεν ήταν δραματικό και τραγωδία.

Διότι αυτό το ζήτημα πέρα του ότι καλλιεργεί αυταπάτες ότι μπορεί με κόψιμο κάποιου νομίσματος ή με ένα άλλο νόμισμα να λύσεις ως διά μαγείας τα προβλήματα της οικονομίας, δημιουργεί και σοβαρά προβλήματα διότι είναι φανερό -και ένας φοιτητής ενός οικονομικού τμήματος και όχι ο λαός μας- καταλαβαίνει ότι αυτό θα σήμαινε πληθωρισμό, αύξηση του πληθωρισμού στη χώρα, που σημαίνει ότι θα εξαφανίζονταν και αυτά τα λεφτά απ΄ αυτά τα ελάχιστα που έχει σήμερα ο εργαζόμενος, ο κόσμος.

Άρα, λοιπόν, είναι άλλο αυτό και άλλο αυτό που λένε κάποιες δυνάμεις και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή το plan B του κ. Αλαβάνου, ότι να φύγουμε μόνο από το ευρώ και να μείνουμε στην ΕΕ και να είναι εδώ ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, να είναι εδώ τα μονοπώλια.

Αν δεν έχεις συνολικό σχέδιο αλλαγών και ανατροπών, τότε θα κάνεις -να το πω απλά λαϊκά- μια τρύπα στο νερό» υπογράμμισε τέλος, ο κ. Κουτσούμπας.
Πηγή

2 σχόλια

  1. Σαρωτική νίκη του Σύριζα ( και πολύ κοντά στην αυτοδυναμία )μετά τις αθλιότητες της ΝΔ με το τραπεζικό σύστημα και την Οικονομία ( η τελική διαφορά θα ανοίξει στις 10 μονάδες, παρά τις προσπάθειες των διαπλεκομένων ), ενώ οι ΑΝΕΛ θα πιάσουν πάνω από 4-5% με χωρίς άκυρο, λευκό, αποχή. Πρωτοφανής η αποσυσπείρωση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ. Έτσι κι αλλιώς η ψήφος στη ΝΔ είναι χαμένη ψήφος, αφού είναι σίγουρα δεύτερη.

    2009 Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου με συνεχείς καταστροφολογικές δηλώσεις διαλύουν την ελληνική οικονομία και φέρνουν ΔΝΤ και μνημόνιο

    2015 Η σαμαρική ΝΔ με δηλώσεις στελεχών της, με γκρίζες διαφημίσεις και με τρομολαγνία από τα φιλικά, γκαιμπελικά της ΜΜΕ, διαλύει το τραπεζικό σύστημα και την Εθνική Οικονομία για κομματικά οφέλη. Θέλει να παραδώσει ερείπια στη νέα κυβέρνηση και να διαλύσει εκ νέου την Εθνική Οικονομία και τους Έλληνες. Δεν τους νοιάζει η πατρίδα, δεν αγαπούν τους Έλληνες, ούτε καν τους ψηφοφόρους τους, των οποίων την εξόντωση απεργάζονται.

    Πρόκειται για το χειρότερο ολίσθημα, που φτάνει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας, της ΝΔ, της οποίας το κατάντημα με τα ακραία στελέχη της ουδέποτε θα το ακολουθούσαν οι Κ. Τσάτσος, Π. Κανελλόπουλος και Κ. Καραμανλής.

    Το 2009 δηλώσεις Παπανδρέου, το 2015 γκρίζα διαφήμιση της ΝΔ. Στο μεσοδιάστημα οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος ουδέποτε αγάπησαν και πόνεσαν τον Ελληνικό λαό και τα παιδιά τους. Μοναδικό τους μέλημα το προσωπικό συμφέρον και η εξουσία. Διέλυσαν μια χώρα για τα προσωπικά τους καπρίτσια και φόρτωσαν ( μαζί με τους προηγούμενους ) τους Ελληνες με χρέος 400 δισ. ευρώ, ώστε ποτέ τα παιδιά μας να μη σηκώσουν κεφάλι.

    Ανάλγητοι, αδίστακτοι, διαλύουν τη δημοκρατία, την ομαλότητα και την Οικονομία, αντί της αξιοπρεπούς αποδοχής της ήττας. Αν ήταν άνθρωποι, αν είχαν ήθος και αξιοπρέπεια, ήδη από σήμερα θα έπρεπε να αποσύρουν τις διαφημίσεις, να τονίσουν ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης με κορμό τον Σύριζα, ότι δεν υπάρχει φόβος για τις καταθέσεις και ότι εγγυώνται ότι θα δώσουν τη μάχη μαζί με τον Τσίπρα και τους ΑΝΕΛ και όποιους άλλους συμμετάσχουν στη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

    Όμως, ο προσωπικός τους εγωισμός και η τυφλωμένη κομματική προσήλώση δεν τους αφήνουν να δουν καθαρά. Προτιμούν να διαλύσουν τα πάντα, ώστε ο Τσίπρας να μη μπορεί να κυβερνήσει. Ανήθικοι, αμοραλιστές, θεσιθήρες, καταστρέφουν τις Τράπεζες και την Ελληνική Οικονομία. Αν μπορούσαν, θα προκαλούσαν και εθνική κρίση για την καρέκλα. Ω καιροί, ω ήθη ! Απίστευτη πολιτική κατρακύλα για την Σαμαρική ΝΔ.

    Η σίγουρη ,όμως, νίκη του Σύριζα με πάνω από 6 μονάδες πανελλαδικά, απελευθερώνει τους ψηφοφόρους οι οποίοι κινούνται μαζικά προς Σύριζα, ΑΝΕΛ και Χ.Α. Οι πολιτικές αθλιότητες της ΝΔ το μόνο που θα φέρουν είναι ζημιά στους Έλληνες πολίτες ακόμα και στους ψηφοφόρους της ΝΔ. 35 χρόνια κυβερνούν ( μαζί με το ΠΑΣΟΚ ) και δεν θέλουν να παραδώσουν ομαλά και δημοκρατικά την εξουσία. Φόρτωσαν τη χώρα με δυσβάσταχτο χρέος, έφαγαν τα λεφτά των πολιτών στο Χρηματιστήριο και τα ομόλογα, διέλυσαν τα ταμεία και έχουν το θράσος να προκαλούν εκροή καταθέσεων με την μαύρη, κατάπτυστη, αηδιαστική προπαγάνδα τους και να υποσκάπτουν το μέλλον των νέων και γενικά των Ελλήνων.

    Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί άναυδος τις μεθοδεύσεις και την αθλιότητα της ΝΔ. Παραμένει ψύχραιμος γιατί ξέρει ότι στις 26 Ιανουαρίου τα πράγματα θα εξελιχθούν θετικά και η Ελλάδα, με τη στήριξη όλων των Ελλήνων, θα βαδίσει μπροστά, μέσα στην Ε.Ε και στο ευρώ, μαζί με τους άλλους λαούς της Ε.Ε.

    Στις 25 Ιανουαρίου θα νικήσει η ψυχραιμία, η ομαλότητα και η σταθερότητα και όχι η εξαχρείωση του πολιτικού ήθους από την ακραία, καταστροφολογική προπαγάνδα της ΝΔ. Ψήφος σε Σύριζα ή ΑΝΕΛ, ανάλογα με την ιδεολογία και τις αρχές του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΟΜΩΣ
    ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΑΠΑ-ΚΑΠΑ
    ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΛΑΚΑ



    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση