GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η συνταγή λιτότητας της Μέρκελ δεν λειτουργεί»

Σφοδρή επίθεση στο γερμανικό πολιτικό και δημοσιογραφικό σύστημα αλλά και την Άνγελα Μέρκελ προσάπτοντας τους «αλαζονεία» για τον τρ...


Σφοδρή επίθεση στο γερμανικό πολιτικό και δημοσιογραφικό σύστημα αλλά και την Άνγελα Μέρκελ προσάπτοντας τους «αλαζονεία» για τον τρόπο με τον οποίο επιβάλουν στους Έλληνες να επιλέξουν την κυβέρνηση τους στις επόμενες εκλογές εξαπολύει ο αρθρογράφος Jakob Augstein μέσω του Spiegel Online.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος δείχνει να παίρνει το… μέρος της Ελλάδας τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «ποιος κυβερνά σε μια δημοκρατία; Οι άνθρωποι ή το κεφάλαιο; Δεν τίθεται θέμα, θα πίστευε κανείς» αναφέρει ο Jakob Augstein και σημειώνει με νόημα: «Η δημοκρατία διαφέρει από τη δικτατορία στη διαδικασία των εκλογών, εκτός αν ο λαός θέλει να επιλέξει μια κυβέρνηση της αριστεράς».
Στο άρθρο του Spiegel Online αναφέρεται πως ο γερμανικός Τύπος υπερβάλει προβάλλοντας το δικαίωμα για δημοκρατία στην Ελλάδα, και επιβάλλει στην Μέρκελ να ξεκαθαρίσει «τι περιμένουν οι Γερμανοί από τους Έλληνες να εκλέξουν».
«Γιατί δημοκρατία για τους Έλληνες είναι ότι μπορούν να αντέξουν οικονομικά» υποστηρίζουν τότε τα ΜΜΕ στην Γερμανία «Και οι Έλληνες σήμερα είναι χρεωκοπημένοι. Τι αλαζονεία»» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.
«Ex Oriente lux!» (Φως εξ Ανατολής) καταλήγει ο Jakob Augstein υπενθυμίζοντας με την λατινική αυτή φράση το δυτικό κίνημα του Οριενταλισμού, ενός κινήματος που στόχευε στην αναγνώριση και την κατανόηση της ανατολικής φιλοσοφίας και θρησκείας.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση