GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Στην Τουρκία η γυναίκα του τζιχαντιστή...

Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, που σκοτώθηκε χθες από τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας στο εβραϊκό πα...



Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, που σκοτώθηκε χθες από τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας στο εβραϊκό παντοπωλείο της Πορτ ντε Βενσέν, η οποία καταζητείται από τη γαλλική αστυνομία, αναχώρησε για την Τουρκία...
"εδώ και μερικές ημέρες", δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Αν και καταζητείται για τον ρόλο της τόσο στην επίθεση στο Μονρούζ κατά την οποία σκοτώθηκε μία αστυνομικός και τραυματίσθηκε σοβαρά ένας δημοτικός υπάλληλος, όσο και στην επίθεση κατά του σούπερ μάρκετ, εκείνη βρισκόταν πιθανότατα στην Τουρκία όταν πραγματοποιήθηκαν οι δύο επιθέσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι αρχές ασφαλείας προσπαθούν τώρα να εξακριβώσουν εάν έχει περάσει από την Τουρκία στη Συρία και στις περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί τηλεφώνησε χθες δύο ώρες μετά την επίθεση στην Πορτ ντε Βενσέν από το εσωτερικό του καταστήματος στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV και δήλωσε ότι ενεργεί εξ ονόματος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ακολουθεί τις εντολές του 'χαλιφάτου", για την υπεράσπιση των καταπιεσμένων μουσουλμάνων, κυρίως στην Παλαιστίνη. Οταν ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου εάν υπάρχει "συγχρονισμός" με τους αδελφούς Κουασί, απάντησε: "Ε... ναι, ναι... είμαστε συγχρονισμένοι...αλλά μόνο στην αρχή...εκείνοι το Charlie Hebdo και εγώ τους αστυνομικούς".

Δημοσιογράφος του BFMTV είχε επίσης την ιδέα να τηλεφωνήσει στο τυπογραφείο, όπου είχαν οχυρωθεί οι αδελφοί Κουασί. Ο Σερίφ Κουασί απάντησε στο τηλέφωνο και μίλησε με τον δημοσιογράφο. Εκείνος είπε ότι οι δύο αδελφοί ενεργούν εξ ονόματος της Αλ Κάιντα στην Υεμένη και ότι ο ίδιος εκπαιδεύτηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον ιμάμη Ανουάρ Αλ Αουλάκι, που σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο 2011 κατά την διάρκεια επιδρομής αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους. "Είμαστε οι υπερασπιστές του προφήτη", είπε.

Σύμφωνα με το BFMTV, ο Αμεντί Κουλιμπαλί έκανε ακόμη ένα τηλεφώνημα από το σταθερό τηλέφωνο του καταστήματος και ολοκληρώνοντάς το δεν έκλεισε καλά το ακουστικό. Ο συνομιλητής του ήρθε τότε σε επαφή με την αστυνομία, η οποία για αρκετή ώρα μπορούσε να ακούσει τι συνέβαινε στο εσωτερικό του καταστήματος. Τη στιγμή που ο Κουλιμπαλί άρχισε την "προσευχή του θανάτου", οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας αποφάσισαν την έφοδο.

Και οι δύο τηλεφωνικές συνεντεύξεις μεταδόθηκαν από το BFMTV μετά την ολοκλήρωση των δύο επιχειρήσεων της γαλλικής αστυνομίας κατά τις οποίες σκοτώθηκαν οι τρεις τζιχαντιστές.

1 σχόλιο



  1. ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ"... ΘΑ ΣΚΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ!!!!

    ♦ Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν έστειλε μέιλ στον Σαμαρά και διαμαρτυρήθηκε επειδή την ξεπέρασε με τα φουλ ακροδεξιά που ανέφερε για το εγκληματικό χτύπημα στο γαλλικό περιοδικό. «Το τεγμάτισες Αντουάν», του έγραψε.

    ♦ Δεν ξέρεις τι συμπίπτει ακριβώς: η δήλωση Μιχαλολιάκου με του Σαμαρά ή η δήλωση Σαμαρά με του Μιχαλολιάκου;

    ♦ Η ανάπτυξη θα 'ρθει μέσα από τους φράχτες. Αν κάνουμε χίλιους φράχτες, τέρμα η ανεργία.

    ♦ Μπορούμε να βάλουμε στους φράχτες και διόδια.

    ♦ Οι Γάλλοι δεν έκαναν ανώδυνη πλακίτσα για το ακροδεξιό παραλήρημα Σαμαρά. Τον έκραξαν κανονικά. Το μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικό «Εξπρές» έγραψε: «Είναι δύσκολο να σε αγαπάει ο μαλάκας».

    ♦ Κωλώνει όμως ο Σαμαράς; Στις συγκεντρώσεις, αντί για γαλάζιες σημαίες, οι οπαδοί κρατούσαν φέιγ βολάν «Je suis Charlie». Οταν βγήκε με φέιγ βολάν ο Πρετεντέρης με το ίδιο σύνθημα, το θέμα γαλλιστί τεγμάτισε.

    ♦ Τι, δεν το πιστεύετε; Ναι, ο Πρετεντέρης, ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος, όπως έχει πει ο ίδιος στο βιβλίο του, απόκρυψης και διαστρέβλωσης ειδήσεων, αποθεώνει τους εκφραστές των ελεύθερων ιδεών. «Je suis Pretender».

    ♦ Φυσικά, στην Ελλάδα, είναι ελεύθερη η διακίνηση των ιδεών της κυβέρνησης. Δεν απαγορεύονται. Υπαγορεύονται όμως.

    ♦ Οποιος δεν έκλαψε με το γράμμα του Βενιζέλου στον Σαμαρά, δεν θα κλάψει ποτέ. Από τα γέλια.

    ♦ Οταν έγραφε το δακρύβρεχτο γράμμα ο Βενιζέλος (το οποίο έκλεισε με τη λέξη: «Κρίμα»), είχε βάλει το σιντί και άκουγε τα τραγούδια:

    • Ελεγα να σου στείλω ένα γράμμα

    • Τα δάκρυά μου για το ΠΑΣΟΚ είναι καυτά

    • Κρίμα το μπόι σου, καλέ

    • Κι όμως, Αντώνη μου, κι οι άνδρες κλαίνε

    • Το ψηφοδέλτιο, στην Κέρκυρα, μου έπεσε απ’ τα χέρια

    ♦ Γήπεδο στην ΑΕΚ έταξε ο Τσίπρας. Αν τάξει και πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό, τον ψηφίζω κι εγώ. Πετάμε. Ισοπαλία 2-2 χθες στα Χανιά, ισοφάρισε ο Πάγκαλος. Μόνο από τον Βενιζέλο δεν έχουμε φάει γκολ.

    ♦ Η Ελένη Μενεγάκη υποψήφια στο ΚΚΕ, αλλά είναι συνωνυμία. Κι έτσι, όμως, θα βγει με τα τσαρούχια. Θα λέγεται Ελένιν Μενεγάκη.

    ♦ Η διαφήμιση του Γιωργάκη αναφέρει ότι περιέχει τοποθέτηση προϊόντος.

    ♦ Η γαλλική αστυνομία ζήτησε τη βοήθεια του Κικίλια για να συλλάβει τους δράστες.

    ♦ 25 χρόνια φούρναρης σε αυτή τη δουλειά, έμαθα πολύ καλά ότι, εκτός από τις σφαίρες, νικάνε τις πένες και οι λογοκριτές. Χειρότερος θάνατος ακόμη είναι η αυτολογοκρισία για να μην υπάρχει λογοκρισία.

    ♦ Η σάτιρα, πάντως, έχει όρια. Μόνο η μαλακία αυτής της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Αντιγράφω τους Γάλλους.

    ♦ Η Λεπέν θα μπει τελικά τρίτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, μετά τον Οικονόμου και τη Νόνη Δούνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση