GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακάλυψαν αρχαίο τάφο στις Σέρρες

Έναν αρχαίο τάφο με αρχαία νομίσματα και κομματάκια χρυσού, ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι σε δημοτική έκταση, σε απόσταση τριών χιλιομέ...

Ανακάλυψαν αρχαίο τάφο στις Σέρρες

Έναν αρχαίο τάφο με αρχαία νομίσματα και κομματάκια χρυσού, ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι σε δημοτική έκταση, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων, έξω από τη Νέα Ζίχνη Σερρών.

Ο τάφος βρέθηκε κατά τις σκαπτικές εργασίες της δημοτικής αρχής προκειμένου να κατασκευαστεί στο σημείο υπαίθριο θέατρο. Το ανασκαφικό μηχάνημα όμως αποκάλυψε τον αρχαίο τάφο και οι εργασίες σταμάτησαν.

Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία και οι αρχαιολόγοι, της ΚΗ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών. Τα ευρήματα του αρχαίου τάφου παρέλαβε αρχαιολόγος της ΚΗ’ εφορίας προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων, ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί η χρονολογία του τάφου. Σύμφωνα με το δήμαρχο Νέας Ζίχνης, ο αρχαίος τάφος φαίνεται ότι έχει συληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση