GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα Κοτζιά-Βενιζέλου στην τελετή παράδοσης παραλαβής του ΥΠΕΞ...

Με κόντρες έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στον Νίκο Κοτζιά που ορκίστηκε νέος υπουργός εξωτερικών από την...

Με κόντρες έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στον Νίκο Κοτζιά που ορκίστηκε νέος υπουργός εξωτερικών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο νέος υπουργός αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, που μίλησε για απόφαση των "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" σε ό, τι αφορά στις κυρώσεις που προτίθεται να πάρει η Ευρώπη απέναντι στη Ρωσία για το θέμα της Ουκρανίας.
"Προσπάθησαν να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορικιστεί η νέα κυβέρνηση. Όποιος νομίζει πως στο όνομα του χρέους η Ελλάδα θα παραιτηθεί από την κυριαρχία της και από τη δραστήρια συμβολή της στην ευρωπαϊκή πολιτική κάνει λάθος" σημείωσε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο ο κ. Κοτζιάς και συμπλήρωσε: "Θέλουμε να είμαστε Έλληνες πατριώτες, θέλουμε να είμαστε ευρωπαϊστές, θέλουμε να είμαστε παγκόσμιοι διεθνιστές".
Η δήλωση αυτή, έκανε τον κ. Βενιζέλο να πάρει το λόγο για να σημειώσει: "Θέλω να ενημερώσω τον ελληνικό λαό πως ούτε μία φορά, ούτε μια στιγμή η Ελλάδα απεδέχθη πίεση ή προσπάθεια πίεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ή άμυνας και ασφάλειας με μοχλό την οικονομική κρίση και ιδίως τα ζητήματα του οικονομικού χρέους".
Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης παραλαβής:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση