GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια υπάλληλος του ΟΗΕ απήχθη στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Μια ξένη υπάλληλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών απήχθη χθες το πρωί στο Μπανγκί, την επομένη της απαγωγής δύο εργαζομένων σε μ...



Μια ξένη υπάλληλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών απήχθη χθες το πρωί στο Μπανγκί, την επομένη της απαγωγής δύο εργαζομένων σε μια ανθρωπιστική οργάνωση, συμπεριλαμβανομένης μιας 67χρονης Γαλλίδας, από χριστιανούς παραστρατιωτικούς που είναι γνωστοί με την ονομασία αντιμπαλακά, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (MINUSCA).

«Μια συνάδελφος (...) η οποία πήγαινε στη δουλειά απήχθη (σήμερα) το πρωί από μια ομάδα ενόπλων που ανήκουν στους (παραστρατιωτικούς) αντιμπαλακά. Ήταν μαζί με έναν άλλο συνάδελφο, υπήκοο Ουγκάντας, στο όχημά μας, ένα μίνιμπας (με εμφανή τα αρχικά του) “ΟΗΕ”, το οποίο μεταφέρει κάθε πρωί το προσωπικό στο γραφείο», είπε η συγκεκριμένη πηγή, προσθέτοντας ότι η απαγωγή έγινε στη συνοικία Κομπατάν (βόρεια, κοντά στο αεροδρόμιο).

Η εθνικότητα της υπαλλήλου του διεθνούς οργανισμού δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι απαγωγείς ήθελαν να αναγκάσουν την υπάλληλο του ΟΗΕ να επιβιβαστεί σε μια μοτοσικλέτα. «Αντιστάθηκε. Ανάγκασαν ένα διερχόμενο ταξί να σταματήσει και την έβαλαν μέσα διά της βίας. Το ταξί έφυγε προς την κατεύθυνση της συνοικίας Νταμαλά», στο βόρειο τμήμα του Μπανγκί, που γειτονεύει με την Κομπατάν, και όπου οι αντιμπαλακά είναι ιδιαίτερα ενεργοί.

«Ο συνάδελφος από την Ουγκάντα κατάφερε να ξεφύγει» από τους απαγωγείς, συνέχισε η ίδια πηγή.

Στρατιώτες της MINUSCA είναι ανεπτυγμένοι στη συνοικία Μπόι Ρέιμπ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Μπανγκί, ένα προπύργιο των παραστρατιωτικών αντιμπαλακά, όπου οι πεζές περιπολίες έχουν πολλαπλασιαστεί από το πρωί.

Αυτή είναι η συνοικία όπου πιστεύεται πως κατέφυγαν οι απαγωγείς της Γαλλίδας εργαζόμενης στην μη κυβερνητική οργάνωση αρωγής στον τομέα της υγείας Codis. Βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις από χθες, οι οποίες συνεχίζονται σήμερα, για την απελευθέρωσή της.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα για την υπόθεση, η απαγωγή των δύο εργαζομένων στην ΜΚΟ αυτή έγινε από παραστρατιωτικούς αντιμπαλακά, οι οποίοι είναι έξαλλοι για τη σύλληψη του Ροντρίγκ Ενγκαϊμπονά, ο οποίος είναι πιο γνωστός ως «στρατηγός Ανζιλό», ενός από τους πιο ισχυρούς ηγέτες των παραστρατιωτικών ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην Μπουκά, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Οι αντιμπαλακά εκδήλωσαν την δυσαρέσκειά τους στην ίδια συνοικία προχθές Κυριακή και χθες Δευτέρα προβαίνοντας και σε άλλες απόπειρες απαγωγών, σύμφωνα με συγκλίνουσες δηλώσεις από αυτόπτες μάρτυρες στη συνοικία Μπόι Ρέιμπ.

Ο «στρατηγός Ανζιλό», ένας από τους πιο ισχυρούς ηγέτες των χριστιανών παραστρατιωτικών στην Μπανγκί, είχε διαφύγει από την πρωτεύουσα. Σε βάρος του υπάρχουν υποψίες ότι ήταν επικεφαλής των παραστρατιωτικών οι οποίοι είχαν εξαπολύσει τις σφαγές μουσουλμάνων την 5η Δεκεμβρίου 2013 στην Μπανγκί, λίγο καιρό μετά την προειδοποίηση του ΟΗΕ ότι υπήρχε κίνδυνος να διαπραχθεί γενοκτονία στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση