GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Δε γίνεται να τεθούν τα πάντα σε διαπραγμάτευση

Δεν είναι δυνατό να τεθούν τα πάντα σε αναδιαπραγμάτευση, δηλώνει στη βελγική εφημερίδα Le Soir, αναφερόμενος στο ελληνικό δημόσιο...


Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Δε γίνεται να τεθούν τα πάντα σε διαπραγμάτευση

Δεν είναι δυνατό να τεθούν τα πάντα σε αναδιαπραγμάτευση, δηλώνει στη βελγική εφημερίδα Le Soir, αναφερόμενος στο ελληνικό δημόσιο χρέος, ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ.

“Διότι τότε και οι υπόλοιπες χώρες, που βρίσκονται σε δυσκολία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, θα ζητήσουν παρόμοια μεταχείριση. Και αυτό θα είναι το τέλος του ευρώ”, εξηγεί στη συνέντευξή του ο Βέλγος υπουργός.

“Η συμμετοχή σε μια νομισματική ένωση δεν είναι το ίδιο πράγμα με την κατοχή εθνικού νομίσματος. Δεν μπορούμε πλέον να επιλέξουμε το ύψος των επιτοκίων, ούτε να τροποποιήσουμε τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Για το Βέλγιο, η υποτίμηση του 1982 ήταν πολύ χρήσιμη. Όμως, αυτό δεν γίνεται πλέον στο πλαίσιο μιας νομισματικής ένωσης. Ένα από τα μεγάλα δράματα της Ελλάδας είναι ότι δεν μπορεί πλέον να προβεί σε υποτίμηση. Δεν είμαι τυφλός όσον αφορά στην κατάσταση της Ελλάδας: το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 25% και η ανεργία αυξήθηκε κατά πολύ, ιδιαίτερα στην κατηγορία των νέων. Όμως, οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η δέσμευσή τους σε μια νομισματική ένωση σημαίνει την ανάληψη ισχυρών υποχρεώσεων για δημοσιονομική πειθαρχία, για ευέλικτο οικονομικό σύστημα, κλπ”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Βέλγος υπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι ορισμένα πράγματα θα μπορούσαν να μπουν σε αναδιαπραγμάτευση: “Ας πάρουμε το χρέος. Η δομή του ή η επιμήκυνση της ωρίμανσής του, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τεθεί σε αναδιαπραγμάτευση. Όχι όμως να πάμε πιο πέρα, γιατί θα είχε το ρίσκο να τεθούν όλα στο τραπέζι. Και αυτό δεν είναι δυνατό”.

1 σχόλιο


  1. Ο τελειωμένος πλέον, ακροδεξιός κωλοτούμπας της ΝΔ, που ως ο απόλυτος πολιτικάντης, παλαιοκομματικός και καρεκλοκένταυρος, ασπάστηκε ολοκληρωτικά τον νεο-φιλελευθερισμό της Μέρκελ και τις ανάγκες της ντόπιας, άθλιας διαπλοκής, υποτασσόμενος πλήρως στις ορέξεις τους, έδειξε στα χρόνια αυτά που κυβέρνησε και το αχρείο, Μπαλτακικό, ακροδεξιό, αντι-δημοκρατικό του προσωπείο:
    Πλήρης απαξίωση της Βουλής, ουσιαστική κατάργηση της Ώρας του Πρωθυπουργού ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ: την άρνησή του να συμμετέχει σε ντιμπέητ!!

    Γιατί;; Γιατί να μην θέλει σε ένα ντιμπέητ, να παρουσιάσει τις θέσεις του;;

    Να σας πω εγώ...

    ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!! ΕΝΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!

    ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ E-MAIL ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ, ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!

    Γι' αυτό και την Κυριακή, ο ελληνικός λαός θα τον κατατάξει εκεί, στη θέση που του αρμόζει, στα "πολιτικά πτώματα" του τόπου, που κυβέρνησαν χωρίς να προσφέρουν τίποτα, παρά μόνο την καταστροφή για το λαό και πάρτι για την άθλια διαπλοκή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση