GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Τα ψίχουλα είναι η “ελπίδα που έρχεται”, κ. Τσίπρα;

“Από χέρι αντιλαϊκή” θα είναι η κυβέρνηση που θα υπάρχει την επομένη των εκλογών στη χώρα, εκτίμησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτ...

Κουτσούμπας: Τα ψίχουλα είναι η “ελπίδα που έρχεται”, κ. Τσίπρα;

“Από χέρι αντιλαϊκή” θα είναι η κυβέρνηση που θα υπάρχει την επομένη των εκλογών στη χώρα, εκτίμησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για “μνημόνια διαρκείας” που υλοποιεί κατά γράμμα η ΝΔ και θα υλοποιήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επεσήμανε, με τις διαφωνίες τους να εντοπίζονται στο πώς θα ενισχύσουν καλύτερα την κερδοφορία των μονοπωλίων και τη μεταξύ τους αντιπαράθεση να απευθύνεται πρώτα απ' όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου αυτό να διαλέξει διαπραγματευτή, και με τον λαό να περιμένει να διαλέξει “ποιος και με ποιο τρόπο θα αποτελειώσει τα δικαιώματα, τη ζωή του”.

Θέτοντας σειρά ερωτημάτων προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκτηση των απωλειών του λαού τα τελευταία χρόνια, και επικαλούμενος δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκη, διερωτήθηκε: “Η 'αριστερά' του ΣΥΡΙΖΑ τον πήχη της φτώχειας για τη λαϊκή οικογένεια; Στα 800 ευρώ; Τόσο κοστολογεί την αξιοπρέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ;”.

Ανέφερε ότι το κρίσιμο ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο λαός με την ψήφο του είναι ποιος θα κάνει αντιπολίτευση σε τέτοια κυβέρνηση και υπογράμμισε πως “όποια ψήφος δοθεί στα κόμματα ανοχής της ΕΕ και της πολιτικής της, είναι ψήφος μπούμερανγκ, που επιστρέφει καρφωτά πίσω στο λαό, αποδεδειγμένα”, και “η μόνη, μη μετακινούμενη ψήφος που δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Στέρεη, αταλάντευτη, περήφανη, σίγουρη εγγύηση για το λαό”.

Καλώντας τον λαό να μην συμβιβαστεί με τα “ψίχουλα”, διερωτήθηκε αν αυτά είναι “η ελπίδα που έρχεται”, προσθέτοντας: “Ελπίδα για το λαό είναι η εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση για ανάκτηση των απωλειών του, για ξήλωμα όλου του αντιλαϊκού πλαισίου. Είναι η Λαϊκή Συμμαχία που παλεύει για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, για να έρθει ο λαός στην εξουσία”.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τονίζοντας πως η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ είναι μια "βραδυφλεγής βόμβα", που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να "σκάσει" και να προκαλέσει τεράστια συμφορά στο λαό και στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε στη συνέχεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι λένε στο ΚΚΕ να δώσει ανοχή, “συνενοχή θέλουν και όχι μόνο ανοχή, για να δώσει στον λαό ψίχουλα σήμερα και αύριο, να του πάρει όλο το καρβέλι”.

“Ανοχή σε κυβέρνηση που είναι μέσα στο colpo grosso της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σημαίνει χειρότερα δεινά για το λαό αύριο. Αυτό που πρέπει πρώτα να κάνει ο λαός, στις 25 Γενάρη, είναι να μην δείξει καμία ανοχή ούτε στη ΝΔ και στο "παλιό-καινούργιο" που έρχεται ντυμένο σαν "νέο", το ΣΥΡΙΖΑ”, είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση