GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αποστολή εξετελέσθη» για τους Γάλλους στο Αφγανιστάν

H τελευταία μονάδα Γάλλων στρατιωτών στο Αφγανιστάν ολοκλήρωσε σήμερα την αποστολή της, έπειτα από 13 χρόνια αδιάλειπτης γαλλικ...



H τελευταία μονάδα Γάλλων στρατιωτών στο Αφγανιστάν ολοκλήρωσε σήμερα την αποστολή της, έπειτα από 13 χρόνια αδιάλειπτης γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας σε αυτήν την χώρα, που συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με την εξέγερση των Ταλιμπάν.

Κατά τη διάρκεια μίας τελετής στην Καμπούλ η αποστολή με το κωδικό όνομα Pamir των γαλλικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, όπου παρέμεναν ακόμα 150 Γάλλοι στρατιώτες περιμετρικά του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, παρέδωσε τη σκυτάλη στις τουρκικές δυνάμεις τη στιγμή που τα μάχιμα στρατεύματα του ΝΑΤΟ (ISAF, Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια) επίσης ολοκληρώνουν την αποστολή τους στην χώρα.

Οι Γάλλοι στρατιώτες που αναπτύχθηκαν στο αεροδρόμιο εκπαίδευαν τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια ή ακόμα και πυροσβέστες ενώ είχαν επιπλέον αναλάβει την εκπαίδευση ορισμένων αφγανικών μονάδων.

«Αποχωρώ επιβεβαιώνοντας ότι η αποστολή εξετελέσθη. Η αποστολή μας ήταν να δημιουργήσουμε εκ νέου τις συνθήκες ασφάλειας που επιτρέπουν την ανάπτυξη των θεσμών... Και επίσης, μέσω άλλων ενεργειών, θα μπορέσουμε να επιτρέψουμε σε αυτήν την χώρα να αναπτυχθεί. Σχολεία και πολλά νοσοκομεία έχουν ανοίξει» δήλωσε ο πτέραρχος της ταξιαρχίας της πολεμικής αεροπορίας Φιλίπ Λαβίν.

Η Γαλλία είχε αποσύρει τα μάχιμα στρατεύματά της το 2012 όμως μία μονάδα είχε παραμείνει στην χώρα προκειμένου να παρέχει υποστήριξη στις αφγανικές δυνάμεις και τους θεσμούς. Η αποχώρηση σήμερα των τελευταίων στρατιωτών της αποστολής Παμίρ σηματοδοτεί επίσης το τέλος της γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας στην αφγανική επικράτεια.

Από την έναρξη της διεθνούς στρατιωτικής επιχείρησης το 2001, 89 Γάλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν και 700 τραυματίστηκαν. Συνολικά περίπου 70.000 Γάλλοι στρατιώτες έχουν υπηρετήσει στη χώρα αυτή.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση