GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έπεσε για πρώτη φορά το πλήθος των οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία

Μείωση του συνολικού αριθμού των οφειλετών οι οποίοι είναι ενταγμένοι στα μητρώα του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑ...



Μείωση του συνολικού αριθμού των οφειλετών οι οποίοι είναι ενταγμένοι στα μητρώα του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) προςτα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με α ανακοίνωση του ΙΚΑ για το μήνα Δεκέμβριο του 2014 (16 Γενάρη 2015).

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει από την έναρξη της κρίσης, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπ. Εργασίας.

Συγκεκριμένα, το συνολικό πλήθος των οφειλετών έπεσε στις 604.862 το Δεκέμβριο του 2014. Αντίθετα το Νοέμβριο του 2014 το πλήθος των οφειλετών ανερχόταν σε 608.621.

Σημειώνεται πως στο πλήθος αυτό συμπεριλαμβάνονται όλοι οι οφειλέτες του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ (γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι).

Αυτή η μείωση οφείλεται στις καλές επιδόσεις της νέας ρύθμισης των ληξιπροθέσμων οφειλών που ισχύει από τις 10 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους αρμόδιοι παράγοντες του υπ. Εργασίας έχουν ενταχθεί μέχρι τέλος της περασμένης εβδομάδας πάνω από 62.000 οφειλέτες για χρέη 1 δις. ευρώ. Αναλυτικά :

ΙΚΑ: 23.885 αιτήσεις για χρέη 669 εκατ. ευρώ

ΟΑΕΕ : 31.351 αιτήσεις για χρέη 354 εκατ. ευρώ

ΟΓΑ : 2.711 αιτήσεις για χρέη 22 εκατ. ευρώ

ΕΤΑΑ (σ.σ. γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί): 3.828 αιτήσεις για χρέη 30 εκατ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση