GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κροατία: Το πρώτο ντιμπέιτ ενόψει του β” γύρου των εκλογών

Oι διεκδικητές του προεδρικού θώκου στην Κροατία Ίβο Γιοσίποβιτς και Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς συμμετείχαν, χθες, σε τηλεοπτικό ...


Oι διεκδικητές του προεδρικού θώκου στην Κροατία Ίβο Γιοσίποβιτς και Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς συμμετείχαν, χθες, σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ που φιλοξένησε ο σταθμός RTL, για πρώτη φορά στο πλαίσιο του β” γύρου των προεδρικών εκλογών, που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή 11 Ιανουαρίου.
Οι δύο διεκδικητές της Προεδρίας, που συγκέντρωσαν τα υψηλότερα ποσοστά στον α” γύρο, κλήθηκαν να απαντήσουν -μεταξύ άλλων- γιατί πιστεύουν ότι ο αντίπαλός τους δεν αξίζει να εκλεγεί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς σημείωσε ότι ο αντίπαλός της, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του, δεν έκανε τίποτα κατά την πρώτη θητεία του, την οποία και περιέγραψε ως "τη χειρότερη πενταετία στην ιστορία της Κροατίας σε ό,τι αφορά την οικονομία, τη φτώχεια και τον αριθμό των πολιτών με “παγωμένους” λογαριασμούς".
Από την πλευρά του, ο Ίβο Γιοσίποβιτς κατηγόρησε την Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς ότι μιλά αφηρημένα για ενότητα, δίχως περιεχόμενο, ενώ στον λογαριασμό της στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook χρησιμοποιεί μόνο ρητορική μίσους.
Απαντώντας στην κριτική αυτή, η κ. Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς είπε πως η ίδια έχει πάρει αποστάσεις από δηλώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ενδεχομένως σε διχασμό του κροατικού έθνους, αλλά, όπως τόνισε, δεν έχει ακούσει τον κ. Γιοσίποβιτς να παίρνει αποστάσεις από τον σύμβουλό του, ο οποίος αποκάλεσε τους βετεράνους πολέμου "Κου Κλουξ Κλαν" ή από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο οποίος χαρακτήρισε το HDZ (το κόμμα της αντιπολίτευσης, το οποίο έχει προτείνει ως υποψήφια την ίδια) "εγκληματική οργάνωση".
Η υποψήφια του HDZ είπε ότι προσφέρει μια πλατφόρμα συγκεκριμένων μέτρων και όχι "αφηρημένα ακαδημαϊκά μέτρα, συνταγματικές ή νομοθετικές αλλαγές".
"Η πλατφόρμα της κ. Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς δεν έχει ούτε ένα συγκεκριμένο μέτρο. Προάγει στόχους, τους οποίους όλοι υποστηρίζουμε. Θέλει να μειώσει την ανεργία, να αποτρέψει τους νέους από το να φύγουν, την οικονομία μας από το να βουλιάξει. Όλοι τα θέλουμε αυτά. Το ερώτημα είναι πώς" απάντησε ο κ. Γιοσίποβιτς.
Υποστήριξε δε, ότι το HDZ είναι κατά οποιασδήποτε μεταρρύθμισης, με την αντίπαλό του να τού απαντά πως είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, όχι του σχεδιασμού νέων νόμων, αλλά "υπέρ μέτρων που θα φέρουν άμεσα την αλλαγή".
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση