GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις εκλογές στην Ελλάδα στραμμένη η προσοχή του ξένου Τύπου

Τα ξένα Μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Ενδεικτικό είναι το...


Στις εκλογές στην Ελλάδα στραμμένη η προσοχή του ξένου Τύπου

Τα ξένα Μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πάνω από 870 δημοσιογράφοι και ανταποκριτές, από 45 χώρες, αριθμός μεγαλύτερος κατά 35% σε σχέση με τις εκλογές του 2012 έχουν διαπιστευθεί και καλύπτουν την εκλογική αναμέτρηση από το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο.
Όπως είπε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Προβολής Γιώργος Καραγιάννης παρουσιάζοντας, σήμερα το πρωί, στα ΜΜΕ το Κέντρο Τύπου, οι εκπρόσωποι των διεθνών ΜΜΕ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της προεκλογικής περιόδου, ενδιαφέρον το οποίο κορυφώνεται με την πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας.
«Είναι γεγονός πως η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, λόγω της κρίσης αλλά και της συστηματικής προσπάθειας να πατήσουμε ξανά γερά στα πόδια μας. Είναι αναπόφευκτο, λοιπόν, τα μάτια όλου του κόσμου να είναι στραμμένα αυτές τις μέρες στις ελληνικές εκλογές», παρατήρησε. Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, 100 τηλεοπτικοί σταθμοί από όλο τον κόσμο, θα καλύπτουν, από το Ζάππειο, τις ελληνικές εκλογές.
Από νωρίς σήμερα, τα διεθνή ΜΜΕ επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην Ελλάδα.
«Οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες σε μια εκλογική αναμέτρηση που μπορεί να οδηγήσει σε προσπάθεια της Ελλάδας να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του προγράμματος διάσωσης με τους διεθνείς δανειστές», γράφει το BBC, ενώ η επίσης βρετανική Guardian κάνει λόγο για μια εκλογική αναμέτρηση που μπορεί να βάλει την Ελλάδα σε πορεία σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι εκλογές αναμένεται να φέρουν μια κυβέρνηση με πρώτο κόμμα το αριστερό ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, γράφει το AlJazeera, ενώ το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg σημειώνει πως η Ευρώπη παρακολουθεί καθώς οι Έλληνες αποφασίζουν αν θα ακολουθήσουν τον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων ή αν θα προκαλέσουν τους πιστωτές.
Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Προβολής
"Ξεκίνησε σήμερα το πρωί στις 9:00 π.μ., η λειτουργία του Κέντρου Τύπου για τις Βουλευτικές Εκλογές στο Ζάππειο Μέγαρο. Το Κέντρο Τύπου θα λειτουργήσει το Σάββατο 24 Ιανουαρίου από τις 9:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή 25 Ιανουαρίου από τις 9:00, έως την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας για την εξυπηρέτηση των εκπροσώπων των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ καθώς και των ανταποκριτών ξένων Τύπου που θα καλύψουν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Το Κέντρο Τύπου είναι πλήρως εξοπλισμένο για τη διευκόλυνση του έργου των εκπροσώπων των ΜΜΕ καθώς και για την συνεχή ενημέρωση τους για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας. Επίσης, η Αίθουσα Συνεντεύξεων του Κέντρου Τύπου θα διατίθεται μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας σε όσους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, με ταυτόχρονη διερμηνεία τους στα αγγλικά.
Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Προβολής κ. Γιώργος Καραγιάννης παρουσιάζοντας, σήμερα το πρωί, στα ΜΜΕ το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο δήλωσε σχετικά: «Είναι γεγονός πως η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, λόγω της κρίσης αλλά και της συστηματικής προσπάθειας να πατήσουμε ξανά γερά στα πόδια μας. Είναι αναπόφευκτο, λοιπόν, τα μάτια όλου του κόσμου να είναι στραμμένα αυτές τις μέρες στις ελληνικές εκλογές.
Οι εκπρόσωποι των διεθνών ΜΜΕ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της προεκλογικής περιόδου, ενδιαφέρον το οποίο θα κορυφωθεί αύριο με την πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν διαπιστευτεί 876 δημοσιογράφοι και ανταποκριτές, από 45 χώρες, αριθμός κατά 35% μεγαλύτερος των διαπιστευμένων στις εκλογές του 2012. Παράλληλα, 100 τηλεοπτικοί σταθμοί από όλο τον κόσμο, θα καλύπτουν, από το Ζάππειο, τις ελληνικές εκλογές. Σαφέστατα το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τις εκλογές του 2012.
Σε ότι αφορά την προετοιμασία του Κέντρου Τύπου, έχουμε μεριμνήσει προκειμένου να λειτουργήσουν όλα απρόσκοπτα και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, Έλληνες και ξένοι, να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό είναι το κύριο μέλημά μας και είμαι βέβαιος πως και σε αυτές τις εκλογές θα είναι αντάξια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία.».
Παραθέτουμε τα συγκριτικά στοιχεία ανάμεσα στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τις εκλογές του Μαΐου του 2012:
ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 - ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι: 876 - 649
Ξένοι δημοσιογράφοι: 497 - 298
Ανταποκριτές Ξένου Τύπου: 148 - 100
Έλληνες δημοσιογράφοι: 231 - 251
Χώρες: 45 - 44
Πρακτορεία Ειδήσεων: 27 - 31
Τηλεοπτικά κανάλια: 100 - 66
Ραδιοφωνικοί σταθμοί: 27 - 31
Εφημερίδες: 84 - 85"



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση