GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν το όνειρο για μια καλύτερη ζωή γίνεται εφιάλτης...

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ε...



Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την 6-1-2015 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Μολδαβίας, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 49χρονος και μία 23χρονη, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμα πέντε (5) συνεργοί τους, τρεις (3) γυναίκες και δύο (2) άνδρες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της απλής σωματικής βλάβης, του βιασμού, της αρπαγής και της απειλής.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν στις χώρες προέλευσης τους, αλλοδαπές γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την δεινή τους οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, τις εξανάγκαζαν, με τη χρήση απειλών και σωματικής βίας, να εκδίδονται σε ξενοδοχεία και οίκους ανοχής, παρακρατώντας το σύνολο ή μεγάλο μέρος των εισπράξεών τους.

Ειδικότερα, ο 50χρονος συλληφθείς, από κοινού με 27χρονη ομοεθνή του, που αναζητείται, έπεισαν 25χρονη υπήκοο Μολδαβίας να μεταβεί σε ταξιδιωτικό γραφείο στη Μολδαβία, το οποίο θα κανόνιζε τη «νόμιμη» μεταφορά της στην Ελλάδα, όπου θα φιλοξενούνταν σε οικία 60χρονης ημεδαπής, η οποία επίσης αναζητείται.

Κατά την άφιξή της στην Αθήνα, την παρέλαβαν οι δύο (2) συλληφθέντες, οι οποίοι αρχικά τη μετέφεραν σε ξενοδοχείο και στη συνέχεια στην οικία τους στο κέντρο της Αθήνας, όπου την κρατούσαν παρά τη θέλησή της και ο 50χρονος με άσκηση σωματικής βίας, απειλές για τη ζωή της και εξαναγκασμό σε ασελγείς πράξεις προσπαθούσε να κάμψει τις αντιδράσεις της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) δελτίο ταυτότητας τρίτου προσώπου, τρία (3) τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις, έξι (6) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (770) ευρώ.

Στην 25χρονη υπήκοο Μολδαβίας, θύμα της εγκληματικής οργάνωσης, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση