GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΟΚ: Ένας ακόμα νεκρός εξαιτίας της γρίπης στην Ελλάδα

Δυναμώνει συνεχώς το κύμα της γρίπης στην Ελλάδα. Άλλο ένα θύμα της νόσου προστέθηκε σήμερα στον θλιβερό κατάλογο με τους νεκρ...



Δυναμώνει συνεχώς το κύμα της γρίπης στην Ελλάδα.
Άλλο ένα θύμα της νόσου προστέθηκε σήμερα στον θλιβερό κατάλογο με τους νεκρούς, που αριθμεί πλέον 6 άτομα, ενώ ένας ακόμη ασθενής με γρίπη παρουσίασε επιπλοκές που επέβαλαν την εισαγωγή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Συνολικά, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε ΜΕΘ έχουν νοσηλευτεί 17 άτομα τις τελευταίες εβδομάδες, με τα οκτώ εξ αυτών ωστόσο να έχουν εισαχθεί το τελευταίο 48ωρο, προκαλώντας μεγάλη πίεση στις διαθέσιμες κλίνες Εντατικής.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί επισημαίνουν τη δυναμική του κύματος της εφετινής γρίπης, καθώς οι ιατρικές επισκέψεις που καταγράφονται και αφορούν ασθενείς με συμπτώματα γρίπης έχουν αυξηθεί πολύ. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, ακόμη και των ομάδων υψηλού κινδύνου, προβληματίζει έντονα τους επιστήμονες και γεννά μελανές εκτιμήσεις για τις απώλειες της εφετινής γρίπης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο ιός Α(Η3Ν2) κάνει συχνά την εμφάνισή του και συνδέεται με βαριά εικόνα της νόσου. Σημειώνεται ότι τα στελέχη του ιού κυκλοφορούν μεταλλαγμένα σε σχέση με εκείνα που περιέχονται στο αντιγριπικό εμβόλιο, κάτι που προκαλεί επιπλέον ανησυχία στους ειδικούς σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι σε κάθε περίπτωση το αντιγριπικό εμβόλιο παραμένει βασικό όπλο για τις ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, σε φάση αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης όπως η τρέχουσα συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση