GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι η τρίτη δύναμη στις εκλογές

Επίθεση σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τη Χαλκίδα ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Ο ...


Επίθεση σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τη Χαλκίδα ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Ο κ. Βενιζέλος έβαλε σειρά από διλήμματα στους πολίτες κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι προσπαθεί να εκφοβίσει το εκλογικό σώμα και το ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να επιβάλει έναν εφησυχασμό. Ο ίδιος πάντως δεν παρέλειψε να απευθύνει και κατηγορίες για υπονομευτές και διασπαστές, κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα για προσελεύσεις μετά τις εκλογές.
«Έφτασε η ώρα της αλήθειας, έφτασε η ώρα που όλα εξοφλούνται άμα τη εμφανίσει» διεμήνυσε ο Ευ.Βενιζέλος . Ο ίδιος έθεσε ένα δίλημμα τονίζοντας πως «εμείς την Κυριακή 25 Ιανουαρίου όταν θα πάνε οι πολίτες να ψηφίσουν θα έχουμε στην κάλπη αφήσει την Ελλάδα ακέραιη, με τις τράπεζες να υπάρχουν και να λειτουργούν, με την οικονομία σε κίνηση και σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Θα αφήσουμε στην κάλπη την Ελλάδα να έχει το ΕΣΠΑ έτοιμο. Θα έχουμε αφήσει τη διαπραγμάτευση ένα βήμα πριν τη συμφωνία. Θα αφήσουμε την ΕΚΤ να είναι έτοιμη να προστατεύσει τις καταθέσεις των Ελλήνων. Θα έχουμε αφήσει τη χώρα ακέραιη χωρίς κρίσεις στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας, παρά τις τεράστιες πιέσεις που υπάρχουν και στο Κυπριακό και στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Ο λαός ελεύθερα, κυρίαρχα, με αξιοπρέπεια θα κρίνει στις 25 Γενάρη πως θα πορευτεί η χώρα από τις 26 και μετά, ποια κυβέρνηση θα πορευτεί, ποια πολιτική θα ακολουθήσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευ.Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έκανε ιδιαίτερες αναφορές στις τελευταίες δηλώσεις του κ. Τσίπρα για τη σχέση της αυτοδυναμίας με την εφαρμογή του προγράμματος που έχει εξαγγείλει και τόνισε: «Ξέρετε ότι από την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται» ενώ ζήτησε από τους πολίτες να αναδείξει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τρίτο κόμμα «γιατί θα πρέπει να υπάρχει εθνική εγγύηση, εθνική στρατηγική και πρέπει η χώρα να πάει προς τα μπρος, να κάνει το ένα βήμα που απομένει προς τα μπρος και όχι πολλά βήματα προς τα πίσω, ανεξέλεγκτα και με κινδύνους» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα μηνύματα τα οποία έρχονται από το εξωτερικό τονίζοντας ότι «κανείς απ” έξω δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος δρόμο. Μπορεί να κάνουμε εμείς λάθη πολιτικά ή ακόμη και λάθη διαχείρισης…» είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει ότι «ντρέπομαι και ενοχλούμαι όταν κουνάνε το δάκτυλο ξένοι παράγοντες στον ελληνικό λαό και του λένε πρόσεξε μην ψηφίσεις ριζοσπαστικά γιατί θα καταστραφεί η χώρα. Τώρα είδα πως κουνούσε το χέρι ένας από την Ισπανία ο οποίος έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον Ελληνικό λαό και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούν την Μέρκελ στη χώρα μας. Όχι τέτοιες προσβολές στην εθνική κυριαρχία, το φρόνημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε λόγο για υπονομευτές και διασπαστές τονίζοντας ότι «κάποιοι υπονομεύουν ανοιχτά την παράταξη και λυπάμαι όταν βλέπω σχόλια ότι μπορεί ο αντικειμενικός σκοπός να είναι να πάρουμε ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσουμε τη Ν.Δ.. Κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται από τις έρευνες….» είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος τονίζοντας πως «η μόνη κρίσιμη και συγχρόνως χρήσιμη ψήφος είναι η ψήφος στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.» ενώ συνέχισε λέγοντας πως «δεν τους περιμένουμε πίσω μετά τις εκλογές. Τους περιμένουμε μαζί μας σ” αυτές τις εκλογές».
Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε το βαρύ φορτίο που πήρε στις πλάτες του το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και διαπίστωσε ακόμη ότι οι πολίτες έχουν χαθεί, «μέσα στις συκοφαντίες, τα ψέματα, τη συνωμοσιολογία» για να καταλήξει λέγοντας ότι «τώρα τελείωσαν τα ψέματα, ήρθε η ώρα της αλήθειας. Η ώρα της αλήθειας εμφανίζει ένα δίλημμα. Από τη μια έχουμε τον εκφοβισμό της Ν.Δ. ότι δηλαδή εάν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφονται όλα στη χώρα και από την άλλη έχουμε τον πονηρό εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι μας περιμένει η Ευρώπη, δεν έχει αντιρρήσεις να κάνουμε μονομερείς κινήσεις, να μη συμμορφωθούμε στις συγκεκριμένες δεσμεύσεις, να στείλουμε μηνύματα ανατροπής ακόμη και στην κυρία Μέρκελ…»
Ο κ. Βενιζέλος διαπίστωσε ότι «η τεχνητή πόλωση δεν οδηγεί πουθενά», τονίζοντας συγχρόνως ότι αυτή η πόλωση δεν έχει καμία σχέση με την παλιά πόλωση μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ.
«Τώρα είναι δύσκολα, είναι περίπλοκα, έχει πολύ μεγάλη σημασία να προστατεύσουμε αυτό που καταφέραμε όλοι εμείς με χίλιους κόπους και βάσανα για να πατάμε πάνω σ” αυτό στέρεα, να κάνουμε το ένα βήμα που απομένει για την ολοκλήρωση του προγράμματος προκειμένου να ανοίξουμε τη νέα σελίδα που λέγεται προληπτική πιστωτική γραμμή αλλά στην πραγματικότητα είναι η επάνοδος της Ελλάδας ως ισότιμη κυρίαρχη χώρα στην ευρωζώνη…».
Ο κ. Βενιζέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη μεταπολίτευση αναγνωρίζοντας ότι υπήρξαν και λάθη, όμως αναφέρθηκε στις κορυφαίες στιγμές του μέχρι τη στιγμή που «κληθήκαμε εμείς να βγάλουμε τα καστανά από τη φωτιά», όπως είπε σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης.
Ο ίδιος προσδιόρισε ότι η ανάδειξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε τρίτη δύναμη έχει ιδιαίτερη σημασία «αφού αποτελεί τον καταλύτη των εξελίξεων και τον εγγυητή για να προστατευθεί η κατεύθυνση της πορείας της χώρας για την ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής» συμπληρώνοντας ότι «αν θέλουν τη συμμετοχή μας ακόμη και την προσωπική μου συμμετοχή, την εμπειρία και γνώση μας για τη συνέχεια πρέπει να κάνουν την επιλογή τους».
Μάλιστα ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος παίρνοντας αφορμή τις δημοσκοπήσεις είπε «να μιλήσουμε πιο καθαρά στον κόσμο. Οι δημοσκοπήσεις επιμένουν να δίνουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία. Στην περίπτωση αυτή ο καθένας πρέπει να καταλαβαίνει ότι χρειάζεται ένα αντίβαρο. Χρειάζεται ένας εγγυητής που να μπορεί να προστατεύσει την καθαρή ευρωπαϊκή ασφαλή πορεία της χώρας και αυτό είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι η Δημοκρατική Παράταξη…».
ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Η διαφορά μεταξύ Σύριζα ανέβηκε ξανά πάνω από 5% και συνεχώς θα διευρύνεται. Η ψήφος στη ΝΔ είναι χαμένη ψήφος, χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Ήδη επιστρέφουν στη Χ.Α και στους ΑΝΕΛ όσοι ψηφοφόροι είχαν μια «τάση» για ΝΔ, με βάση τη καταστροφολογία. Τώρα που το ρεύμα υπέρ Σύριζα δεν ανακόπτεται, επιστρέψουν μαζικά πίσω σε ΑΝΕΛ και Χ.Α που θα αυξήσουν κι άλλο τα ποσοστά τους.

    Τις τελευταίες μέρες διαμορφώνεται ένα μεγάλο ρεύμα ψηφοφόρων προς τους ΑΝΕΛ και τους συμμάχους τους ( Χριστιανοδημοκράτες Νικολόπουλου, Πυρίκαυστος Ελλάδα Ζουράρη, Λευκό κλπ ). Άνθρωποι της Εκκλησίας ( Επίσκοποι, ιερείς, θεολόγοι κλπ ), Τρίτεκνοι, Πολύτεκνοι, άνθρωποι από τα Σώματα Ασφαλείας ( όσοι δεν ψηφίζουν Χ.Α ), ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, αγρότες και γενικά άνθρωποι των μεσαίων στρωμάτων, που ψήφισαν τον Ιούνιο του 2012 ΝΔ, στρέφονται τώρα προς τους ΑΝΕΛ ( αφού η ΝΔ δεν έχει καμία πιθανότητα να βγει πρώτο κόμμα ) για να μπορέσουν να έχουν ισχυρή φωνή μέσα σε μια πιθανή συγκυβέρνηση με τον Σύριζα.

    Η φωνή των ΑΝΕΛ είναι χρήσιμη, για να ισορροπήσει η νέα κυβέρνηση σε θέματα οικονομικά, εθνικά, θρησκευτικά, θέματα ασφαλείας, εκπαιδευτικά. Γίνεται αντιληπτό ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι χαμένη ψήφος, αφού δεν μπορεί να παίξει κανένα ρόλο μετεκλογικά, άρα οι μετριοπαθείς κεντροδεξιοί και κεντρώοι ψηφοφόροι, που έχουν παραδοσιακές και πατριωτικές αντιλήψεις. θα ψηφίσουν μαζικά τους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ χάνει ένα 15% των ψηφοφόρων προς τον Σύριζα και μεγάλα ποσοστά προς ΑΝΕΛ και Χ.Α. Οι προσπάθειες «τρομοκράτησης» απέτυχαν. Οι αγορές προεξοφλούν ισχυρή κυβέρνηση στις 26 Ιανουαρίου είτε ενός Σύριζα αυτοδύναμου, είτε με συγκυβέρνηση. Η αγορά θέλει, πλέον, σταθερότητα και θα στραφεί είτε προς τον Σύριζα είτε προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ήδη όλοι προσαρμόζονται στα καινούρια δεδομένα. Το Χρηματιστήριο αρχίζει και ανεβαίνει σταδιακά, η Ευρώπη δείχνει να ακούει τους Έλληνες για λόγους πολιτικούς, οι καταθέσεις θεωρούνται ( και είναι διασφαλισμένες ), δηλαδή η προσπάθεια της ακραίας πτέρυγας της ΝΔ να φοβίσει έδιωξε και διώχνει ψηφοφόρους.

    Η συσπείρωση της ΝΔ θα αρχίσει να μειώνεται. Ο κόσμος ακόμα και οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι της ΝΔ, η Εκκλησία, οι πατριώτες, όλοι θα βάλουν πλάτη στη νέα συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ, γιατί πρώτιστα είναι το καλό της Ελλάδας. Κανένας δεν αντέχει τα διχαστικά διλήμματα της παραπαίουσας Σαμαρικής ΝΔ ( με τους πρώην του ΛΑΟΣ ). Τα ΜΜΕ τους εγκαταλείπουν και πρέπει να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, απομονώνοντας τους ανθρώπους της ΝΔ που νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και όχι για την Ελλάδα. Είναι ντροπή οι διαφημίσεις για τις καταθέσεις και έπρεπε να επέμβει η Δικαιοσύνη, αλλά και οι λογικοί Νεοδημοκράτες για να σταματήσει το αίσχος. Προτιμούν οι άνθρωποι του Σαμαρά να βυθίσουν την χώρα και την οικονομία, γιατί χάνουν την καρέκλα και τη μάσα. Ντροπή και αίσχος για το κατάντημα της σάπιας σαμαρικής ΝΔ.

    Σε 12 μέρες, με τη ψήφος μας πρέπει να τελειώσουμε τη σαπίλα των φόρων, των χαρατσιών, των ΣαμαροβενιζελωνΓΑΠ, των ανθρώπων που διαλύουν την οικονομία, για να υπονομεύσουν τη νέα κυβέρνηση. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Η καταστροφολογία των επιτελών της σημερινής ΝΔ αποτελεί ντροπή για την Ιστορία της παράταξης. Οι ίδιοι οι Νεοδημοκράτες πρέπει να τους τιμωρήσουν στη κάλπη και να τους στείλουν σπίτια τους και στο περιθώριο της Ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση