GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συγγραφέας Ρουθ Ρέντελ υπέστη εγκεφαλικό

Η Βρετανίδα αστυνομική συγγραφέας Ρουθ Ρέντελ, γνωστότερη ως η δημιουργός του επιθεωρητή Ουέξφορντ, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση...


Η Βρετανίδα αστυνομική συγγραφέας Ρουθ Ρέντελ, γνωστότερη ως η δημιουργός του επιθεωρητή Ουέξφορντ, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού υπέστη ένα σοβαρό εγκεφαλικό, ανακοινώθηκε σήμερα από τον εκδοτικό οίκο της.
Η 84χρονη Ρέντελ, συγγραφέας άνω των 60 ευπώλητων μυθιστορημάτων, ασθένησε την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκδοτικός οίκος Hutchinson-Penguin Random House.
"Βρίσκεται στο νοσοκομείο υπό τις φροντίδες ειδικών σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση", αναφέρεται στη δήλωση. "Ο γιος της, ο Σάιμον Ρέντελ, είναι μαζί της και ευχαριστεί όλους για το ενδιαφέρον τους".
Το πρώτο μυθιστόρημα της Ρέντελ εκδόθηκε το 1964 και έκτοτε έγραψε πολλά βραβευμένα βιβλία, όπως τα "Σαν δαίμονας μπροστά μου", "Πικρό Τέλος", "Πορτομπέλο". Πέρυσι εξέδωσε το "The Girl Next Door" (Το κορίτσι της διπλανής πόρτας), όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Τα έργα της Ρέντελ, μερικά από τα οποία έγραψε με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Μπάρμπαρα Βάιν, έχουν εκδοθεί σε περίπου 30 χώρες και πολλά έχουν προσαρμοσθεί για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
Το 1997 πήρε τον τίτλο της Βαρόνης Ρέντελ του Μπάμπεργκ αφού διορίσθηκε στη Βουλή των Λόρδων, την άνω βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου, για το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα.
"Έπειτα απ” όλα αυτά τα χρόνια, εξακολουθώ να αγαπώ το γράψιμο και δεν λέω πως γράφω καλά, αλλά γράφω όσο καλά μπορώ", είχε δηλώσει το 2009 η Ρέντελ σε συνέντευξή της στο Reuters.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση