GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι κατέθεσαν οι γείτονες του Ξηρού

Ως ένας φιλήσυχος πολίτης, με οικολογικές ευαισθησίας και φιλοζωικά αισθήματα επεδίωκε να εμφανίζεται ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμ...



Ως ένας φιλήσυχος πολίτης, με οικολογικές ευαισθησίας και φιλοζωικά αισθήματα επεδίωκε να εμφανίζεται ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με τις καταθέσεις των κατοίκων της Αναβύσσου.

Συγκεκριμένα, γείτονας που αναγνώρισε τον Χριστόδουλο Ξηρό ως το άτομο που έμενε στο σπίτι στην Ανάβυσσο τον περιγράφει ως: «Έναν άνδρα ηλικιωμένο, καταβεβλημένο, μετρίου αναστήματος, αδυνατισμένο με γενειάδα και μακριά μαλλιά... Τον έβλεπα να κάνει εργασίες στον κήπο, να πετάει τα σκουπίδια και κάποιες φορές να κάνει ποδήλατο».

Άλλη γειτόνισσα αναφέρεται σε συνάντηση που είχε με το Χριστόδουλο Ξηρό στις αρχές του καλοκαιριού:

«Εκείνη την περίοδο είχαμε χάσει δυο μικρά γατάκια που φιλοξενούσαμε στο σπίτι. Προσδιορίζω το χρονικό διάστημα στις αρχές Ιουλίου. Βγήκαμε λοιπόν με την κόρη μου και το γιο μου να τα αναζητήσουμε. Τη στιγμή που βρισκόμουν έξωθεν της εν λόγω οικίας εντόπισα έναν άνδρα, ο οποίος φαινόταν μεγάλης ηλικίας, πάνω από 60 χρόνων, με ξανθά μαλλιά, ξανθό μούσι, με μεγάλα μυωπικά γυαλιά, σχετικά αδύνατο να καθαρίζει την αυλή. Ο εν λόγω άνδρας, τον οποίο αναγνωρίζω ως τον Χριστόδουλο Ξηρό, άνοιξε την πόρτα και με ρώτησε αν τα δυο γατιά που βρίσκονταν στην αυλή του ήταν δικά μας. Του αποκρίθηκα θετικά και μου είπε να μην ανησυχώ γιατί πηγαίνουν εκεί και τα ταΐζει. Κατόπιν έδωσε τα γατιά στο γιο μου και αποχωρήσαμε».

Δεν προκύπτει σκηνοθετημένο ατύχημα
Ο αστυνομικός που συμμετείχε στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού δεν κάνει καμία αναφορά σε σκηνοθετημένο τροχαίο ατύχημα.
Καταθέτει ότι: «Αρχές του μήνα Σεπτεμβρίου του έτους 2014 μου ανατέθηκε η διενέργεια ερευνητών στις περιοχές Ν. Μάκρης, Μαραθώνα, Αναβύσσου Αττικής όπου κατά πληροφορίες διέμενε και σύχναζε άτομο που προσομοίαζε στον Χρ. Ξηρό. Στις 3/1/2015 για πρώτη φορά εντοπίστηκε ο Χρ. Ξηρός και την ίδια ημέρα το μεσημέρι το συγκεκριμένο άτομο επιβιβάστηκε στο ποδήλατο και κατευθύνθηκε προς την οδό Μουσών. Αντιλαμβανόμενοι ότι ο άνδρας αυτός είχε εξέλθει από τη μονοκατοικία την οποία είχαμε σε διακριτική επιτήρηση, αποφασίσαμε να τον ελέγξουμε. Άμεσα συγκρίναμε προς τη διαδρομή που ακολουθούσε ο άνδρας και τηρώντας τη δέουσα απόσταση ασφαλείας τον προσκαλέσαμε να υποβληθεί στη διαδικασία νομίμου αστυνομικού ελέγχου αφού προηγουμένως είχαμε δηλώσει την αστυνομική μας ιδιότητα. Τότε αυτός, χωρίς να αντιδράσει στις ως άνω ενέργειες μας, ακινητοποίησε το ποδήλατο του. Άμεσα, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας τον προσεγγίσαμε. Με το που ήρθα σε ικανή οπτική επαφή με τον άνδρα, αναγνώρισα μετά βεβαιότητας ότι ήταν ο Χριστόδουλος Ξηρός".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση