GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κι άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της χρεοκοπίας...

Ακόμα ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε δημόσια υπέρ του ενδεχόμενου μιας χρεοκοπίας στην περίπτωση που το κόμμα αναλάβει τα...



Ακόμα ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε δημόσια υπέρ του ενδεχόμενου μιας χρεοκοπίας στην περίπτωση που το κόμμα αναλάβει τα ηνία της χώρας και οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας δεν τελεσφορήσουν.

Ο λόγος για τον κ. Βασίλη Πριμικήρη, υπεύθυνο Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος προσκείμενο στην Αριστερή Πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος, το βράδυ του Σαββάτου και πριν καν τελειώσει την ομιλία του στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος ο επικεφαλής του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, διερωτήθηκε, σε τηλεοπτική του παρέμβαση στο κανάλι Extra, τι θα μπορούσε να συμβεί στην περίπτωση που οι εταίροι μας “εκβίαζαν”, όπως είπε, για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες σφόδρα αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ, για να απαντήσει στο ρητορικό του ερώτημα λέγοντας πως: «Εμείς δε θα θυσιάσουμε τον ελληνικό λαό για τον κ. Σόιμπλε. Τελεία και παύλα. Πες το χρεοκοπία, θα το πεις χρεοκοπία; Τι έχει να χάσει ο άνεργος πολίτης, 1,5 εκατ. άνεργοι, ποιον κοροϊδεύουμε;»!

Χαρακτηριστική ήταν στο σύνολό της η τοποθέτηση του κ. Πριμικήρη, ο οποίος θα κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Υπόλοιπο Αττικής:

«Αν οι δανειστές και ειδικότερα ο κ. Σόιμπλε, κάνω υπόθεση εργασίας, εξτρεμιστική θα έλεγα, μας πουν όχι, τι πρέπει να κάνουμε; Δύο δρόμοι υπάρχουν, η κωλοτούμπα και υπάρχει κι ένας άλλος. Της αντίστασης και της πάλης σε αυτές τις λογικές, είτε το ονομάσεις μονομερές γεγονός ή οτιδήποτε το ονομάσεις, εμείς δε θα θυσιάσουμε τον ελληνικό λαό για τον κ. Σόιμπλε. Τελεία και παύλα. Πες το χρεοκοπία, θα το πεις χρεοκοπία; Τι έχει να χάσει ο άνεργος πολίτης, 1,5 εκατ. άνεργοι, ποιον κοροϊδεύουμε;».

Τις δηλώσεις αυτές κατήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης δηλώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας, ασχέτως του τι είπε στο συνέδριο του κόμματός του, πήρε απάντηση από τον στενό του συνεργάτη και υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πριμικήρη. Και διερωτήθηκε ο κ. Σταμάτης: «Ποιος λοιπόν νεκρανασταίνει το ζόμπι του Grexit; Ποιος τροφοδοτεί την προπαγάνδα του τρόμου; Ποιος αποκαλύπτει την ύπαρξη του σχεδίου Β' για τη χώρα που προσπαθεί να αποκρύψει ο κ. Τσίπρας;».

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κ. Πριμικήρης διευκρίνισε ότι οι απόψεις που εκφράζει δεν είναι προσωπικές αλλά απηχούν τις θέσεις του κόμματος, καθώς είπε: «Έχω τις προσωπικές μου απόψεις, αλλά όταν βρίσκομαι καλεσμένος σε ένα κανάλι πάντοτε λέω τις απόψεις της πλειοψηφίας του κόμματός μου».

Υπεραμύνθηκε δε του Δημοψηφίσματος, επισημαίνοντας ότι «Για όλα τα ζητήματα μεγάλης σημασίας το να δίνεις τον λόγο στον λαό δεν είναι έγκλημα είναι δημοκρατικό καθήκον».

Μάλιστα ο κ. Πριμικήρης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, παρέχοντας απόλυτη κάλυψη στον Γ. Τόλιο για την πρόταση που διατύπωσε περί εσωτερικού δανεισμού, τονίζοντας: «Ακούστηκε πολλές φορές , η έκφραση θα λείψουν (χρήματα), θα λείψουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα μνημόνια. Πρώτον εσωτερικός δανεισμός, έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, αυτό είπε ο κος Τόλιος. Όπως όλες οι Κυβερνήσεις έως τώρα είχαν αυτό το δικαίωμα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση