GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουκρανία: Προς μία πιο μακροπρόθεσμη σχέση με το ΔΝΤ

Ένα πιο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα χρηματοδότησης από το ΔΝΤ σχεδιάζει να ζητήσει η Ουκρανία από τους πιστωτές της. Την ίδια ώρα που ...


Ουκρανία: Προς μία πιο μακροπρόθεσμη σχέση με το ΔΝΤ

Ένα πιο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα χρηματοδότησης από το ΔΝΤ σχεδιάζει να ζητήσει η Ουκρανία από τους πιστωτές της.
Την ίδια ώρα που στους σχεδιασμούς είναι να συζητήσει με τους πιστωτές οι οποίοι διακρατούν ουκρανικό κρατικό χρέος τρόπους για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του.
Αυτό δήλωσε σήμερα η ουκρανή υπουργός Οικονομικών Νατάλια Γιαρέσκο.
"Λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική οικονομική και χρηματοοικονομική κατάστασή μας, η Ουκρανία ζητά μια Διευρυμένη Χρηματοδοτική Διευκόλυνση (EFF) για να αποκατασταθεί μια πιο μακροπρόθεσμη συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", τόνισε η Γιαρέσκο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
"Θα διαβουλευτούμε επίσης με εκείνους που διακρατούν τα κρατικά ομόλογά μας με σκοπό τη βελτίωση της βιωσιμότητας του μεσοπρόθεσμου χρέους μας. Η EFF θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε πρόσβαση σε πρόσθετους πόρους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μας παρέχουν τη δυνατότητα επιστροφής στην οικονομική ανάπτυξη, την αποκατάσταση ενός επιπέδου επαρκών συναλλαγματικών αποθεμάτων και την εξασφάλιση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο μέλλον", ανέφερε η υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση