GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζιχαντιστές και εκπαιδευμένοι από την Αλ Κάιντα οι δράστες

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο ένοπλος που κράτησε ομήρους πελάτες και υπαλλήλους σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι αφού προηγουμένως εί...


Ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο ένοπλος που κράτησε ομήρους πελάτες και υπαλλήλους σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι αφού προηγουμένως είχε σκοτώσει μια αστυνομικό, υποστήριξε ότι «συγχρόνισε» τη δράση του με εκείνη των αδελφών Κουασί, των δύο άλλων τζιχαντιστών που σκόρπισαν τον θάνατο την Τετάρτη στη σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό.
Πριν σκοτωθεί και ο ίδιος κατά την αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων ο Κουλιμπαλί μίλησε τηλεφωνικά στο ειδησεογραφικό κανάλι BFMTV και ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Υποστήριξε επίσης ότι σκοπός του ήταν να υπερασπιστεί τους Παλαιστίνιους και να πλήξει τους Εβραίους. Τέσσερις από τους ομήρους που κρατούσε σκοτώθηκαν.
Από την πλευρά του, ο ένας από τους αδελφούς Κουασί, ο Σερίφ, είπε στο ίδιο κανάλι ότι τον έστειλε στη Γαλλία η Αλ Κάιντα της Υεμένης και ότι τον χρηματοδοτούσε ο Ανουάρ αλ Αουλάκι.
Ο Σερίφ σκοτώθηκε μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Σαΐντ, στο τυπογραφείο όπου είχαν ταμπουρωθεί, στη βόρεια Γαλλία. «Εγώ, ο Σερίφ Κουασί, στάλθηκα από την Αλ Κάιντα της Υεμένης. Πήγα εκεί και με χρηματοδότησε ο Ανουάρ αλ Αουλάκι», είπε ο 32χρονος, σύμφωνα με το ηχογραφημένο τηλεφώνημα που μεταδόθηκε από το κανάλι μετά τη λήξη της κατάστασης ομηρίας.
Ο αλ Αουλάκι, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της αλ Κάιντα στην Υεμένη, σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
Μια πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών της Υεμένης είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο Σαΐντ Κουασί είχε συναντηθεί με τον Αουλάκι το 2011.
Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία οι αδελφοί Κουασί και ο Κουλιμπαλί ανήκαν στον ίδιο ισλαμιστικό πυρήνα που δρούσε στο βόρειο Παρίσι.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση