GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πρώτος καβγάς: Γιατί ο Σαμαράς δεν παρέδωσε στον Τσίπρα!

Η πρώτη μετεκλογική κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία είναι γεγονός, και αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός,...

Ο πρώτος καβγάς: Γιατί ο Σαμαράς δεν παρέδωσε στον Τσίπρα!

Η πρώτη μετεκλογική κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία είναι γεγονός, και αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δε συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα για την καθιερωμένη τελετή παράδοσης των καθηκόντων του.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως είναι πρωτόγνωρο το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή, επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά αυτή χαρακτηρίζει τον πολιτικό πολιτισμό της απερχόμενης κυβέρνησης.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία δίνει τη δική της εκδοχή, με πηγές του κόμματος να υποστηρίζουν ότι ο γενικός γραμματέας του απερχόμενου πρωθυπουργού, Κώστας Μπούρας, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παπά, ο οποίος τον παρακάλεσε να ενημερώσει τον γραμματέα του νέου πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο, για τις λειτουργίες του Μεγάρου Μαξίμου και να προχωρήσει στην παράδοση υλικού. Έτσι, η παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε μεταξύ γραμματέων του απερχόμενου και του νέου πρωθυπουργού.

Στους ισχυρισμούς της Συγγρού απάντησε επίσημα με ανακοίνωσή του ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας τα εξής:

“Δυστυχώς ο κύριος Σαμαράς επέλεξε να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έφτασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αυτή η παράδοση έχει τηρηθεί από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς που παρέδιδαν την κυβέρνηση. Εμείς αναμέναμε να τηρηθεί και σήμερα. Οι σχετικές διαρροές που εμπλέκουν και εμένα προσωπικά είναι απολύτως ανακριβείς και απλώς χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους”.

Απαντώντας στη δήλωση του Νίκου Παππά, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, ανέφερε:

"Οι όροι της παράδοσης – παραλαβής καθορίστηκαν επακριβώς, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Παππάς, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι διευθυντές των γραφείων του απερχόμενου και του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού. Αν θέλαμε βεβαίως να μιλήσουμε για το ποιος αγνόησε επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων, απλώς υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός που ορκίστηκε απόντος του Αρχιεπισκόπου και δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση