GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δ. Βίτσας: Η κινδυνολογία της Ν.Δ. υπονομεύει την χώρα

Απάντηση στις δηλώσεις των πρωτοκλασάτων στελεχών της Ν.Δ. επιφύλαξε ο... Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή ...




Απάντηση στις δηλώσεις των πρωτοκλασάτων στελεχών της Ν.Δ. επιφύλαξε ο... Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στον προεκλογικό "Φαύλο κύκλο" του Αντώνη Κουμιώτη και στο "Radio Marconi 96,1 F.M." του Βόλου, στον οποίο ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει το απόγευμα της Κυριακής.

"Οι σκέψεις που κάνουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. είναι ότι οι 7 πληγές του Φαραώ θα ενσκήψουν στην Ελλάδα, όμως έχουν πλέον χάσει την σοβαρότητά τους μπροστά στον πανικό τους. Και θα ήθελα να τονίσω ότι η κινδυνολογία υπονομεύει την χώρα, προσπαθώντας να επαιτήσουν, να ζητήσουν, να ζητιανέψουν κάποια βοήθεια από το εξωτερικό. Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι και στο εξωτερικό έχουμε πολιτικούς και ιδεολογικούς αντιπάλους, οι οποίοι όμως αποδεικνύονται πολύ πιο σοβαροί από τα στελέχη της Ν.Δ., ακριβώς γιατί κατανοούν ότι μια τέτοια αλλαγή στην Ελλάδα τους φέρνει στο τραπέζι της διαπραγματεύσης", τόνισε ο κ. Βίτσας και συνέχισε:

"Εμείς τί θέλουμε να συμβεί και σ' αυτό εργαζόμαστε, με το πιο συγκεκριμένο τρόπο και κοινωνικά αλλά και στο επίπεδο των επεξεργασιών. Στις 25 του Γενάρη ο ελληνικός λαός με την ψήφο του να δώσει εντολή κατάργησης των μνημονίων της λιτότητας, της ανεργίας και της εισοδηματικής εξαθλίωσης και να μπει ο ίδιος στο προσκήνιο όλων των πολυεπίπεδων διαδικασιών ανασυγκρότησης και δημοκρατικού μετασχηματισμού. Με αυτή την εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, που θα διαπραγματευτεί τις δανειακές συμβάσεις και το χρέος, με συγκεκριμένο στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους τους χρέους, εξόφληση του εναπομείναντος με ρήτρα ανάπτυξη, όπως έγινε για την ηττημένη Γερμανία εννέα χρόνια μετά την ήττα της, το 1953, όταν ήταν ακόμα χειρότερα κατεστραμμένη. Και συγχρόνως αυτή η κυβέρνηση να προωθήσει αταλάντευτα την πολιτική που έχουμε στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, να ξηλώσει έναν - έναν του μνημονιακούς νόμους, να ανασχέσει την ανθρωπιστική κρίση, να επανεκκινήσει την οικονομία, αφού ελαφρύνει την κοινωνία από τη φορολαίλαπα, με πρώτο τον ΕΝΦΙΑ και να επανακτήσει τα δικαιώματα στην εργασία αλλά και να προχωρήσει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα εργασίας, που πρώτο και κύριο ζήτημα να έχει ότι θα πρέπει να αποκατασταθούν όσοι εργαζόμενοι αντισυνταγματικά και παράνομα απολύθηκαν".

ΑΚΟΥΣΤΕ το ηχητικό απόσπασμα αναλυτικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση