GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατρούγκαλος: Ποιους θα επαναπροσλάβουμε

Τη λίστα με τους υπαλλήλους που θα προσλάβει στο Δημόσιο ετοιμάζει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρού...

Κατρούγκαλος: Ποιους θα επαναπροσλάβουμε

Τη λίστα με τους υπαλλήλους που θα προσλάβει στο Δημόσιο ετοιμάζει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι θα γίνει ανάκληση των απολύσεων στο Δημόσιο που προήλθαν από το μέτρο της διαθεσιμότητας ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας και ανέφερε ότι δεν αποδέχεται τις συμφωνίες που έχει υπογράψει ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτες στη λίστα είναι οι απολυμένες καθαρίστριες. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση φέρεται να είναι έτοιμη και οι καθαρίστριες θα επαναπροσληφθούν. 

Ακολουθούν οι σχολικοί φύλακες που βγήκαν σε διαθεσιμότητα. Σε ότι αφορά τους δημοτικούς αστυνομικούς, δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα συμβεί, καθώς μέσω της κινητικότητας απορροφήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Σε ότι έχει να κάνει με την ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη του προσωπικού η κατάσταση δυσκολεύει. Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι «θέλουμε να επαναφέρουμε την ΕΡΤ την ανοιχτή στην κοινωνία, αυτή που λειτούργησε όταν έπεσε το μαύρο και όχι την παλιά πελατειακή ΕΡΤ», αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο να γίνει επιλογή του προσωπικού και να μην προσληφθούν όλοι οι παλιοί εργαζόμενοι.

Αναφερόμενος στο ενιαίο μισθολόγιο, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως θα πρέπει να εξορθολογιστεί, να εξαλειφθούν οι ανισότητες και εκτίμησε ότι για αυτό δεν θα χρειαστεί χρόνος μεγαλύτερος του εξαμήνου.

Yπογράμμισε πως το πρώτο πράγμα που θα συζητήσει με τους δημόσιους υπαλλήλους θα είναι το σύστημα αξιολόγησης, λέγοντας πως αυτό θα πρέπει να είναι τίμιο, δημοκρατικό και πρόσθεσε ότι θα δώσει εντολή ενός 15 ημερών να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση