GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ελβετία είναι μια ειδική περίπτωση»

Ως «ειδική περίπτωση» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την αιφνιδιαστική απόφαση της κε...

Ως «ειδική περίπτωση» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την αιφνιδιαστική απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας να τερματίσει την έως τώρα πολιτική σύνδεσης του ελβετικού φράγκου στην ισοτιμία των 1,20 ευρώ.

«Η Ελβετία είναι μια ειδική περίπτωση», είπε στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ινδία. «Δεν πρόκειται για κάτι που θα έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, ειδικά στο ευρώ. Καταδεικνύει ότι δεν μπορείς να κινείσαι αντίθετα με τις αγορές μακροπρόθεσμα».

Η απόφαση της ελβετικής κεντρικής τράπεζας να τερματίσει την τριετή πολιτική διασύνδεσης του φράγκου στο ευρώ, εκτόξευσε το ελβετικό νόμισμα, ενόψει και ενδεχόμενης υιοθέτησης μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης, αυτήν την εβδομάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση