GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: Θα στηρίξουμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ατομικό κόμμα χαρακτήρισε από το Ηράκλειο, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέουο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευ...



Ατομικό κόμμα χαρακτήρισε από το Ηράκλειο, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέουο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που έδωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης λίγο πριν την κεντρική του ομιλία, ενώ υπεραμύνθηκε των πολιτικών που ακολούθησε.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε ιδιαιτέρες αναφορές στην Κρήτη, στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου με το νησί λέγοντας πως οι Κρητικοί μπορούν να ξεχωρίσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου από τον Γιώργο Παπανδρέου, που είναι επικεφαλής ενός νέου ατομικού κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος αφού αναφέρθηκε στην μέχρι σήμερα πορεία του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας κι ευρύτερης συνεργασίας. Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξουμε την προσπάθεια αλλά όχι για να στηρίξουμε το πρόγραμμά του αλλά για την εθνική στρατηγική» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας παράλληλα ότι «εμείς δεν κάνουμε καλλιστεία, αλλά πολιτική».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε τις επαφές του με τοπικά στελέχη με συνάντηση με εκπροσώπους των Ακτιβιστών Κρήτης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αλλά κι στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχοντας σειρά συναντήσεων.

Νωρίτερα και απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας «Νέας Κρήτης» και στο αν «Επιμένετε στην ανάγκη κυβέρνησης συνεργασίας αν ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση και ζητήσει τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, αλλά με "όρους ΣΥΡΙΖΑ", θα το κάνετε;» ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Επιμένω σταθερά σε όσα ζητούσαμε ήδη από το 2012: Κυβέρνηση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου που πιστεύουν ή λένε ότι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Τελεία. Όσοι θέλουν, όσοι μπορούν, όσοι αισθάνονται χρήσιμοι, μπορούν να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια. Σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχουν ούτε "όροι ΣΥΡΙΖΑ", ούτε "όροι ΠΑΣΟΚ". Ένας είναι ο όρος: να υπάρξει η σαφής και υπεύθυνη βούληση όλων να ακολουθηθεί η μόνη ασφαλής εθνική στρατηγική που μας βγάζει στο ξέφωτο, εντός Ευρώπης, με τη χώρα όρθια».

Σε ερώτηση «αν υπάρξει ανάγκη συγκυβέρνησης και πάλι με τη Ν.Δ., θα το κάνετε και με τους ίδιους όρους με την προηγούμενη συγκυβέρνηση» ο κ. Βενιζέλος ανέφερε : «Ομοίως σας απαντώ ό,τι και παραπάνω. Με μια προσθήκη. Η Ν.Δ. ανταποκρίθηκε, αργοπορημένα δυστυχώς, στο κάλεσμά μας. Προηγουμένως σας θυμίζω ότι ήταν αντιμνημονιακή και με "μισή καρδιά" έκανε τη στροφή υιοθετώντας τη στρατηγική μας, όταν είδε τα δύσκολα. Μαζί της είχε ανταποκριθεί και η ΔΗΜ.ΑΡ. αρχικά, που δεν ήθελε ωστόσο να χρεωθεί δυσάρεστα μέτρα, κι έτσι με την πρώτη ευκαιρία αποχώρησε και ακολούθησε τη γνωστή σε όλους μας πορεία. Εμείς το 2012 επιμείναμε στην ανάγκη συμμετοχής και του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αλλά αυτός αρνήθηκε κατηγορηματικά. Μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης επιμείναμε στην ιδέα της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή και της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς, δεν υπήρξε και πάλι ανταπόκριση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

1 σχόλιο

  1. Η διαφορά Σύριζα - ΝΔ είναι πάνω από 5% και η πρώτη θέση έχει κλειδώσει. Ο μέγας κίνδυνος, όμως, είναι να υπάρξει ακυβερνησία την επόμενη μέρα, αν ο Σύριζα δεν είναι αυτοδύναμος.

    Για να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση,σταθερή, για να αρχίσει η ανοικοδόμηση της Ελλάδας, με τις πλάτες όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτου ιδεολογίας, θα πρέπει να ενισχυθούν με τις ψήφους όλων όσο το δυνατόν περισσότερο και ο Σύριζα και οι ΑΝΕΛ, που θα πρέπει όχι μόνο να μπουν στη Βουλή, αλλά είναι εθνική και κοινωνική ανάγκη να έχει ποσοστά άνω του 5-6%.

    Μητροπολίτες, ιερείς, θεολόγοι, πατριώτες, άνθρωποι από σώματα ασφαλείαςμ εκπαιδευτικοί,ελεύθεροι επαγγελματίες,αγρότες, μεσαία αστικά στρώματα και πολλοί που καταλαβαίνουν ότι η ψήφος στη 2η ΝΔ είναι χαμένη ψήφος, θα στραφούν προς τους ΑΝΕΛ που κατεβαίνουν σε ευρύτερη συμμαχία με διάφορα πατριωτικά κινήματα ( Νικολόπουλος - Πάτρα, Ζουράρης- Θεσσαλονίκη ).

    Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ, για να μπορέσει να σταθεροποιήσει την οικονομία, να βοηθήσει την επανεκκίνηση της οικονομίας με μείωση των βαρύτατων φόρων και να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του επαχθούς δανεισμού των 500 δισ. ευρώ που μας φόρτωσαν οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος και οι προκάτοχοί τους. Κάθε ψήφος σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, Ποτάμι είναι μια μαχαιριά, ένα βόλι στη καρδιά των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση