GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κεφαλονιά: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σπυρίδων

«Εκοιμήθη» την Τρίτη μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων σε ηλικία 89 ετών. Η σο...


«Εκοιμήθη» την Τρίτη μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων σε ηλικία 89 ετών.
Η σορός του μεταφέρθη στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιά όπου θα τελεσθεί η αγρύπνια, την Τετάρτη θα τελεστεί θεία λειτουργία και στη συνέχεια η σορός θα αναχωρήσει για Κυλλήνη προκειμένου το απόγευμα της ίδιας ημέρας να φτάσει στο Αργοστόλι.
Στη συνέχεια με πομπή που θα ξεκινήσει έξω από το Θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ και θα κατευθυνθεί πεζή στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως Αργοστολίου.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι στην Μητρόπολη Κεφαλλονιάς.
Τοποτηρητής αναλαμβάει ο επίσκοπος Ηλίας Γερμανός.
Το βιογραφικό του
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1926.
Το έτος 1953 απεφοίτησε της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος τον Μάρτιο του έτους 1951 και Πρεσβύτερος τον Ιανουάριο του 1954 από τους τότε Θεοφιλέστατους Επισκόπους Ευρίπου κ. Αλεξίου και Ρωγών κ. Διονυσίου, σεπτή Εντολή του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κυρού Σπυρίδωνος. Υπηρέτησε ως Διάκονος εις τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου (Μετσόβου και Μπουμπουλίνας) Αθηνών από του έτους 1951 και τον Ιανουάριο του έτους 1954 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος σε αυτόν τον Ιερό Ναό.
Ακολούθως υπηρέτησε ως Γραμματεύς και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης από του έτους 1954 – 1971, υπηρετών ταυτοχρόνως, από μεν του έτους 1954 – 1958 Προϊστάμενος και Ιεροκήρυξ του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Δεξιάς, του οποίου έγινε και Κτήτωρας. Από το 1958 – 1971 Προϊστάμενος και Ιεροκήρυκας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά Θεσσαλονίκης.
Το έτος 1972 επέστρεψε στην γενέτειρά του, τον Πειραιά, τοποθετηθείς εις τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, ως Προϊστάμενος και Ιεροκήρυκας αυτού, κληθείς μετ” ολίγον υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πειραιώς Κυρού Χρυσοστόμου του Ταβλαδωράκη να αναλάβει την Πρωτοσυγκελλία και της Ιεράς αυτής Μητροπόλεως, οπότε και ο εν αρετή και Αγιότητι βίου διακρινόμενος, σοφός αυτός Ιεράρχης, πρότεινε αυτόν, ως βοηθό Επίσκοπό Του, το έτος 1976.Η χειροτονία του σε Τιτουλάριο Επίσκοπο Νεοχωρίου έγινε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (15.8.1976).
Μητροπολίτης Κεφαλληνίας εξελέγη, από την Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Μάιο του 1984. Η ενθρόνιση του έγινε στον Ιστορικόν Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας λίγους μήνες μετά.

Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση