GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γ. Μιχελάκης: Θα ηττηθούν ο λαϊκισμός και ο κομματικός καιροσκοπισμός

Την πεποίθηση ότι στις εκλογές «θα ηττηθούν ο λαϊκισμός και ο κομματικός καιροσκοπισμός» εκφράζει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο βο...


Την πεποίθηση ότι στις εκλογές «θα ηττηθούν ο λαϊκισμός και ο κομματικός καιροσκοπισμός» εκφράζει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης.
«Η ΝΔ θα είναι και πάλι στην πρώτη θέση» τονίζει ο κ.Μιχελάκης και προσθέτει: «Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πολύ καλά πως στο ΣΥΡΙΖΑ παίζουν με τον πόνο του, παίζουν με την Ελλάδα, παίζουν με την παρουσία μας στην Ευρώπη. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες και πιστεύω πως η μεγιστοποίηση της συμμετοχής των πολιτών στις κάλπες εξασφαλίζει την πρωτιά της Παράταξής μας».
Ερωτηθείς για το κλίμα κινδυνολογίας ο κ.Μιχελάκης που είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β” Αθήνας σημειώνει: «Άλλο κινδυνολογία και άλλο επισήμανση υπαρκτών κινδύνων. Το πρώτο βεβαίως είναι λάθος. Το δεύτερο είναι εθνική υποχρέωση. Μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες πληρώσαμε βαρύ τίμημα κάθε φορά που αγνοούσαμε τους κινδύνους που υπήρχαν μπροστά μας».
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών εκτιμά ότι «οι παληκαρισμοί πως θα βαράνε νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, οι μονομερείς ενέργειες που εξαγγέλλουν, οι πολιτικές που συνιστούν επανάληψη του “”λεφτά υπάρχουν" και θα δημιουργούσαν νέα ελλείμματα, θα οδηγούσαν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας και θα στερούσαν από τη χώρα τεράστιους κοινοτικούς πόρους. Οι κραυγές πως θα σταματήσουν την πληρωμή τόκων και τοκοχρεολυσίων είναι συνώνυμες της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ. Και αυτά δεν τα λέμε εμείς. Τα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα επισημαίνει ο διεθνής Τύπος. Την ανησυχία, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στην Ευρώπη την προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ».
Η συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού, Γιάννη Μιχελάκη στο ΑΠΕ ΜΠΕ έχει ως εξής:
Κύριε Μιχελάκη η ΝΔ δεν ήθελε τις εκλογές. Τις φοβάστε;

Εκλογές δεν χρειαζόταν την ώρα αυτή ο τόπος και δεν τις ήθελε ο πολύς κόσμος. Τις εκβίασε μια μειοψηφία στη Βουλή, 132 συνάδελφοι έναντι 168, με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή. Τις επέβαλε με λάθος τρόπο σε λάθος χρόνο. Είναι λάθος ο τρόπος γιατί συνιστούσε θεσμικό εκβιασμό και καταστρατήγηση του Συντάγματος. Και είναι λάθος ο χρόνος γιατί ταυτίζεται με την πιο κρίσιμη ώρα για την πορεία της οικονομίας μας. Πιστεύω, όμως, ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί την κρισιμότητα των περιστάσεων και θα τους απογοητεύσει. Θα ηττηθούν ο λαϊκισμός και ο κομματικός καιροσκοπισμός. Θα είμαστε και πάλι στην πρώτη θέση.
Βαριές κουβέντες για την Αντιπολίτευση αλλά και σιγουριά για τη Νέα Δημοκρατία σε ότι αφορά την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης;

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πολύ καλά πως στο ΣΥΡΙΖΑ παίζουν με τον πόνο του, παίζουν με την Ελλάδα, παίζουν με την παρουσία μας στην Ευρώπη. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες και πιστεύω πως η μεγιστοποίηση της συμμετοχής των πολιτών στις κάλπες εξασφαλίζει την πρωτιά της Παράταξής μας.
Οι αντίπαλοί σας αλλά και κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σας κατηγορούν ότι κινδυνολογείτε. Τι απαντάτε; Μπορεί, είναι θεμιτό, ένα κόμμα – και μάλιστα ένα κόμμα που κυβερνά – να κινδυνολογεί;

Άλλο κινδυνολογία και άλλο επισήμανση υπαρκτών κινδύνων. Το πρώτο βεβαίως είναι λάθος. Το δεύτερο είναι εθνική υποχρέωση. Μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες πληρώσαμε βαρύ τίμημα κάθε φορά που αγνοούσαμε τους κινδύνους που υπήρχαν μπροστά μας. Και αυτό έγινε τόσο με την Οικονομία, όσο και με τα εθνικά μας ζητήματα. Μην κάνουμε λάθος, λοιπόν. Βεβαίως δεν γίνονται αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δοκίμαζαν όμως να τα κάνουν, θα ανέκοπταν το δρόμο εξόδου από την κρίση, θα τίναζαν στον αέρα τις θυσίες που κάναμε και θα μας γύριζαν εκεί που ήμασταν πριν από δυόμιση χρόνια.
Γιατί το λέτε αυτό;

Οι παληκαρισμοί πως θα βαράνε νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, οι μονομερείς ενέργειες που εξαγγέλλουν, οι πολιτικές που συνιστούν επανάληψη του “”λεφτά υπάρχουν”” και θα δημιουργούσαν νέα ελλείμματα, θα οδηγούσαν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας και θα στερούσαν από τη χώρα τεράστιους κοινοτικούς πόρους. Οι κραυγές πως θα σταματήσουν την πληρωμή τόκων και τοκοχρεολυσίων είναι συνώνυμες της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ. Και αυτά δεν τα λέμε εμείς. Τα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα επισημαίνει ο διεθνής Τύπος. Την ανησυχία, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στην Ευρώπη την προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επιγραμματικά, ποιο είναι το δικό σας σχέδιο; Τι καινούργιο μπορείτε να προσφέρετε στον τόπο;
Στην κρίσιμη κι ευαίσθητη αυτή στιγμή, η Ελλάδα χρειάζεται στέρεα βήματα, που οδηγούν με σιγουριά στην έξοδο από τα μνημόνια, και διασφαλίζουν τη συμφωνία πιστοληπτικής γραμμής και την οριστική λύση στο ζήτημα του χρέους. Αυτά είναι τα πρώτα βήματα του σχεδίου μας. Στο πλαίσιο, ωστόσο, μια νέας τετραετίας σχεδιάζουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την αγορά, για να βάλουμε τέλος στις παθογένειες του χτες και να φέρουμε το κράτος δίπλα στον πολίτη. Κυρίως, όμως, να θεμελιώσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που φέρνει νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Και αυτό σημαίνει μείωση τόσο των φόρων, όσο και της γραφειοκρατίας. Άμεση προτεραιότητά μας είναι να επισπεύσουμε την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας, που ήδη ξεκίνησαν και να αναπτύξουμε στοχευμένες δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και αναβαθμίζουν την Υγεία και την Παιδεία.
Μιλάτε για μείωση φόρων, αλλά αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πράγματι δύσκολα. Η Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή παρά να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα. Αυτό έγινε, αλλά με τεράστιες θυσίες και αποφάσεις που κάποιες φορές ήταν αντίθετες με τις αρχές μας. Στην περίοδο της ανάκαμψης που ήδη ξεκίνησε και της Ανάπτυξης που έρχεται, οι αδικίες θα διορθωθούν και οι φόροι θα μειωθούν: Ο ανώτατος φόρος εισοδήματος θα πέσει στο 33% από το 42% που είναι σήμερα. Ο φόρος στα κέρδη των επιχειρήσεων θα μειωθεί σταδιακά, ώστε να υπάρχει ένας ενιαίος φόρος, στο 15% από το 25% που είναι σήμερα. Όλοι οι συντελεστές στα υψηλά κλιμάκια του ΦΠΑ θα μειωθούν σταδιακά. Θα γίνει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και ο ΕΝΦΙΑ σταδιακά θα μειωθεί κι άλλο, ενώ τα έσοδά του θα πηγαίνουν απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση