GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στοπ στις μαζικές απολύσεις του μετρό Θεσσαλονίκης

Παγώνουν προσωρινά οι ομαδικές απολύσεις στο μετρό, με παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς δόθηκε χθες ...

Στοπ στις μαζικές απολύσεις του μετρό Θεσσαλονίκης

Παγώνουν προσωρινά οι ομαδικές απολύσεις στο μετρό, με παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς δόθηκε χθες η προβλεπόμενη από το νόμο εικοσαήμερη παράταση της διαδικασίας διαβούλευσης για τις ομαδικές απολύσεις.

«Μας ενημέρωσαν από την εταιρία ότι γίνεται σεβαστή η απόφαση του υπουργείου και προς το παρόν δε θα γίνουν απολύσεις» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μετρό Χάρης Κυπριανίδης.

«Πρέπει να σταματήσουν οι απολύσεις και να βρεθεί λύση για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο» πρόσθεσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Στράτος Στέτσικας.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι σήμερα είχαν στάση εργασίας και συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από τα γραφεία της κοινοπραξίας στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό, εξέφρασαν την «ικανοποίησή» τους για «άμεση ανταπόκριση» της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας. Τόνισαν ότι το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν επαφές, με τα υπουργεία Υποδομών και Εργασίας και με τους εμπλεκόμενους φορείς για να βρεθεί λύση, ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις και να προχωρήσει το έργο.

Με ανακοίνωσή της η γραμματεία του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους στο μετρό «να μην αναγνωρίσουν και να μη δεχθούν καμία απόλυση» και να απαιτήσουν να ολοκληρωθεί το έργο «χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού του, με πλήρη δικαιώματα των εργαζόμενων με ευθύνη του κράτους».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση