GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ωχ! Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι ελπίζει σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ...

Ποικίλες αντιδράσεις και νέες κόντρες πυροδότησε δήλωση της Μαρίν Λεπέν στη Le Monde για ενδεχόμενη νίκη του κόμματος της αξιωματικής αν...

Ποικίλες αντιδράσεις και νέες κόντρες πυροδότησε δήλωση της Μαρίν Λεπέν στη Le Monde για ενδεχόμενη νίκη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα
«Ναι, ελπίζουμε στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», είναι η δήλωση της Μαρίν Λεπέν, με την οποία η εφημερίδα «Μοντ», τιτλοφορεί σχετικό άρθρο, στο οποίο σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο (ΕΜ), αντιμετωπίζει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. «Πρόκειται για μια υποστήριξη που αν μη τι άλλο εκπλήσσει», υπογραμμίζει η Μοντ και προσθέτει: «Για τη διεκδικήτρια του Μεγάρου των Ηλύσιων, δεν υπάρχει προφανώς καμία αντίφαση στο ότι ένα κόμμα της άκρα δεξιάς υποστηρίζει έναν συνασπισμό της αριστεράς και άκρα αριστεράς».


Το δημοσίευμα παραθέτει δηλώσεις της Μ. Λεπέν με τις θέσεις της:

«Υπάρχει ένα ρήγμα στην Ευρώπη», εξηγεί και σημειώνει ότι «οι λαοί θα πρέπει να αναλάβουν, ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, που είναι οι χρηματοπιστωτικές αγορές. Έχω απόλυτη συνέπεια (σε αυτά που λέω). Αυτό δεν με κάνει ακτιβίστρια της ακροαριστεράς. Εμείς δεν συμφωνούμε με το σύνολο του προγράμματός τους και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη μετανάστευση. Θα χαρούμε, όμως, για τη νίκη τους».

«Εν ολίγοις», συμπεραίνει η Μοντ, «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει, κατά την άποψη της Μαρίν Λεπέν, στην ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστών... Και αυτό παρά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της διατήρησης της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Η υποστήριξη αυτή σε μια αντίθετη πολιτική οικογένεια, είναι θέμα συγκεκριμένης τακτικής και δεν προορίζεται στο να γενικευθεί», λέει η «Μοντ», φέρνοντας για παράδειγμα το ότι στην Ισπανία, η Μ. Λεπέν έχει εκφράσει την ευχή μερίδα της κυβερνώσας δεξιάς, να δείξει κουράγιο αποφεύγοντας την πλήρη υποστήριξη στην ΕΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τοποθέτηση της Μαρίν Λεπέν (υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ) της προσφέρει για ακόμα μια φορά, την ευκαιρία «να μπερδέψει τα χαρτιά και θολώσει τα πολιτικά δεδομένα. Δεν έχει τίποτε το αθώο το γεγονός ότι δίνει άφεση στην άκρα αριστερά. Είναι ένα επιπλέον στοιχείο στη στρατηγική της για την αποδαιμονοποίηση (του κόμματός της). Διότι όσο μεγαλύτερη είναι η σύγχυση, τόσο πιο δύσκολο είναι να αντιμετωπισθεί το ΕΜ γι' αυτό που πραγματικά είναι, ήτοι ένα ακροδεξιό κόμμα», λέει η «Μοντ».

Ειδικά, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η υποστήριξη της Μαρίν Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέπει τον διαχωρισμό της από το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι η πρώτη φορά που κοιτάζει προς την άκρα αριστερά. Ήδη, από τις αρχές του 2000, η Μαρίν Λεπέν κοιτάζει προσεκτικά τι γίνεται στην άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος, καταλήγει η «Μοντ».

ΝΔ: Μόνος σύμμαχος του κ. Τσίπρα η ακροδεξιά Λεπέν
Στη συνέχεια, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση "για τη στήριξη της ακροδεξιάς κας Λεπέν στον κ. Τσίπρα, η οποία προσδοκά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη":
"Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κας Λεπέν"
Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωση της στη Λε Μοντ λέει ότι “επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών”!
Στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση. Μόνον ο ίδιος επιχειρεί να το κρύψει.
Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που ΔΕΝ θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!".

ΠΑΣΟΚ: Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη του ακροδεξιού κόμματος
Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή δήλωσε:
«Κι εμείς ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος. Αποφεύγοντας έτσι, την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών».
Απαντώντας στις ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της. Υποδείξεις από το κόμμα του κ. Μπαλτάκου και του κ. Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς».

3 σχόλια

  1. Οι εμετικές, κατάμαυρες διαφημίσεις της ΝΔ συνεχίζονται προκαλώντας αηδία σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Οι γκαφατζήδες της σαμαρικής ΝΔ δεν καταλαβαίνουν ότι χάνουν ποσοστά με τα ντροπιαστικά, για τη παράταξη, διαφημιστικά ; Λες και σκηνοθετούν χολυγουντιανή ταινία για το 2012 !

    Με αυτά η διαφορά υπέρ του Σύριζα μεγαλώνει αφού από αντίδραση αριστεροί, κεντροαριστεροί, κεντρώοι, ακόμα και δεξιοί θέλουν να τον υπερψηφίσουν. Με αυτές τις διαφημίσεις, όσο συνεχίζονται, κάνουν την αυτοδυναμία του Σύριζα σίγουρη με ποσοστά άνω του 36-38%.

    Η ΝΔ, σίγουρα δεύτερη, με πάνω από 6 μονάδες διαφορά, θα χάσει κι άλλο. ΄Θα χάσει αυτή την εβδομάδα 2-3 μονάδες προς την Χ.Α ( αφού δεν υπάρχει πια λόγος να την ψηφίσουν ) και 2 μονάδες προς τους ΑΝΕΛ που, όχι μόνο μπαίνουν στη Βουλή ), αλλά θα φτάσουν σε ποσοστά το 4 με 5%. Η ΝΔ θα συρρικνωθεί, τελικά σε ποσοστά κάτω του 25%, με τάσεις καθοδικές.

    Όσο μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά των ΑΝΕΛ,τόσο πιο ισχυρή φωνή θα έχουν σε μια αυριανή συγκυβέρνηση με τον Σύριζα,είτε αυτός είναι αυτοδύναμος είτε όχι.

    Η ΝΔ προσπάθησε και προσπαθεί να διαλύσει τις Τράπεζες και την Ελληνική Οικονομία με διάφορα εμπρηστικά διαφημιστικά και εμπρηστικές δηλώσεις ακραίων στελεχών. Δεν θα τα καταφέρει να διαλύσει την Ελλάδα για κομματικά οφέλη. Ο ελληνικός λαός δεν ακούει τα διχαστικά κηρύγματα των ακραίων που έχουν καταλάβει ( προσωρινά ) τη ΝΔ. Ο λαός δεν τρομοκρατείται από τους διαπλεκόμενους και τους επαγγελματίες υβριστές του.

    Η Δημοκρατία θα νικήσει, βάζοντας στο περιθώριο τους ΣαμαροβενιζέλουςΓΑΠ. Και οι 3 μισούν τους Έλληνες ψηφοφόρους και τους θέλουν μόνο ως ψηφοφόρους και χειροκροτητές κάθε εκλογική αναμέτρηση και μετά τους έχουν γραμμένους και τους ξεσκίζουν σε φόρους και χαράτσια. Ήρθε η ώρα να ελευθερωθούμε από την πολιτική σαπίλα. Υπάρχουν, λίγοι δειλοί και λίγα κομματόσκυλα, που νοιάζονται για την καρέκλα και όχι για την Ελλάδα. Τελειώνουν με τη ψήφο μας. Αρκετά μας μαύρισαν τις ζωές, ώρα να τους μαυρίσουμε στην κάλπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «οι λαοί θα πρέπει να αναλάβουν, ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, που είναι οι χρηματοπιστωτικές αγορές.

    "EYΡΩ" KAI EYΡΩΠΑΙΚH "ENΩΣΗ" EINAI MEΡIKA AΠΟ ΤΑ ΝΟΣΗΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΟΥ ΣΙΤΥ

    1) JACOB ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Rothschild,_4th_Baron_Rothschild
    http://www.zimbio.com/photos/Prince+Charles/Jacob+Rothschild/Reception+Held+Prince+Charles+London/08Isgaq04Qa
    http://www.thefullwiki.org/Waddesdon_Manor
    http://www.waddesdon.org.uk/
    Coordinates: 51°50′32″N 0°56′16″W

    VILLA LORD JACOB ROTHSCHILD CORFU'.
    39,757129° N 19,946010° E

    2) BENJAMIN DE ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_de_Rothschild
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/baron-benjamin-de-rothschild-his-wife-baroness-ariane-de-news-photo/170740077
    http://wikimapia.org/6825620/fr/Chateau-de-Pregny
    http://www.panoramio.com/photo/77169200
    Coordonnées : 46°14'6"N 6°8'34"E

    3) EVELYN DE ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Evelyn_Robert_de_Rothschild
    http://www.breathingenglishair.blogspot.fr/2012/04/ascott-house-buckinghamshire.html
    http://www.thefullwiki.org/Ascott_House
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/sir-evelyn-and-lady-de-rothschild-with-bill-and-hillary-news-photo/104183230
    Coordinates: 51°53′43.62″N 0°42′22.23″W

    4) ERIC DE ROTHSCHILD
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/eric-de-rothschild-and-wife-maria-beatrice-caracciolo-di-news-photo/84616462
    http://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto's/queen-elizabeth-ii-meets-sir-evelyn-de-rothschild-lady-nieuwsfotos/72668835


    5) DAVID DE ROTHSCHILD
    http://www.rothschild.com/David_de_Rothschild/ http://en.wikipedia.org/wiki/David_Ren%C3%A9_de_Rothschild
    Château de Reux
    Coordinates: 49°16'31"N 0°9'22"E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που πάει το Ωχ! Φυσικά και δεν αγαπιούνται αλλά δεν μπορεί κανείς την εμποδίσει να το εύχεται. Η ΕΕ είναι στο στόχαστρό της και η νίκη του Σύριζα την ευνοεί. Ένα κράτος λιγώτερο. Πού είναι το περίεργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση