GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Γερμανία χρειάζεται την Ελλάδα στο ευρώ»

«Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι λιγότερο επικίνδυνη από το 2012», όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού FORTUNE, ...


«Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι λιγότερο επικίνδυνη από το 2012», όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού FORTUNE, «καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να μην διαθέτει τους κατάλληλους θεσμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης (κοινό Υπουργείο Οικονομικών, κοινή οικονομική πολιτική στην Ευρωζώνη κλπ) και ίσως να μην τους αποκτήσει ποτέ», όπως επισημαίνεται, «ενώ δεν έχουν δοκιμασθεί οι νέοι θεσμοί που δημιουργήθηκαν, όπως: οι Οριστικές Νομισματικές Συναλλαγές δεν έχουν ακόμη ελεγχθεί».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «κατά συνέπεια, είναι δύσκολο να προσμετρηθούν οι επιπτώσεις μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», ενώ παρατίθεται και η άποψη «μήπως χρησιμοποιηθεί μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και οι δυσμενείς εξελίξεις που θα την ακολουθήσουν, από τη Γερμανία για τον παραδειγματισμό και άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως της Ισπανίας, ανακόπτοντας έτσι την ενίσχυση των Podemos».
Σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Μπλούμπεργκ υποστηρίζεται: «Μην πιστεύεται τις φήμες, η Γερμανία χρειάζεται την Ελλάδα στο ευρώ».
Όπως επισημαίνεται, «τα δημοσιεύματα απευθύνονται σε ένα κουρασμένο εκλογικό σώμα στη Γερμανία για τη βοήθεια που έχει λάβει η Ελλάδα από το 2010. Στην πραγματικότητα, η Γερμανία δεν έχει κανένα συμφέρον να ρισκάρει την διάλυση του κοινού νομίσματος, την οποία θα προκαλούσε ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα».
Στο ίδιο πρακτορείο δημοσιεύεται συνέντευξη του επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν θα παίξουμε με το ευρώ και δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τζογάρισμα με την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Θα υπερασπιστούμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».
Σε άλλο δημοσίευμα στο Μπλούμπεργκ αναφέρεται ότι «η ΕΚΤ λέγεται ότι θα μελετήσει μοντέλα εξαγοράς ομολόγων μέχρι 500 δισ. ευρώ» και ότι «τα μέλη της ΕΚΤ παρουσίασαν στους διαμορφωτές πολιτικής μοντέλα εξαγοράς ύψους μέχρι 500 δισεκ. ευρώ ενεργητικών επενδυτικού βαθμού, σύμφωνα με πηγή που παρέστη στη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της τράπεζας».
Σε δημοσίευμα στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ διατυπώνεται η άποψη ότι «η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών (61%) θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ, αν η τελευταία δεν συμμορφωθεί με όσα ήδη έχει δεσμευθεί έναντι των διεθνών πιστωτών της, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας στη Γερμανία».
Όπως σημειώνεται «σε άλλο ερώτημα, το 53% θεωρεί ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η κατάσταση δεν θα είναι τόσο δραματική όσο εάν αυτό συνέβαινε το 2012».
Σε κύριο άρθρο στο Μπλούμπεργκ υποστηρίζεται ότι «η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, θεωρεί την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ως ένα διαχειρίσιμο ρίσκο, που δεν θα προκαλούσε μετάδοση της κρίσης στην Ευρωζώνη. Αυτή η άποψη, είναι στην καλύτερη περίπτωση λανθασμένη και επικίνδυνη στη χειρότερη. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα αποτελεί λιγότερο σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την υπόλοιπη περιοχή του ευρώ από ό, τι το 2009, όταν οι αποκαλύψεις σχετικά με το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος της προκάλεσε την κρίση».
Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι «σήμερα, μόνο περίπου το 1/5 των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου βρίσκεται στην κατοχή του ιδιωτικού τομέα, χάριν στη διάσωση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και ο δανεισμός των ελληνικών επιχειρήσεων αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% των δανείων από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης, σύμφωνα με την JP Morgan (JPM). Έτσι, είναι αλήθεια ότι, αν οι εκλογές αργότερα αυτό το μήνα οδηγήσουν σε μια κυβέρνηση έτοιμη να χρεοκοπήσει παρά να συνεχίσει τη λιτότητα, οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι περιορισμένες. Αυτό ωστόσο δεν δίνει την εικόνα του χάους που θα μπορούσε να ακολουθήσει μετά την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Η μετάδοσης της κρίσης δεν είναι ποτέ προβλέψιμη».
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Το θλιβερό είναι ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες που ελπίζουν σε "καλύτερες μέρες", στηρίζοντας τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Παπανδρέου. Δυστυχώς,είμαστε έρμαια των ΜΜΕ και των ανθρώπων που χειραγωγούν τη κοινή γνώμη. Φοβισμένοι, τρέχουμε πίσω από αυτούς που μας "υπόσχονται ψίχουλα", φοβούμενοι να σηκώσουμε το κεφάλι. Ως πρώην Νεοδημοκράτης δεν μπορώ παρά να θαυμάσω την προσπάθεια του Σύριζα να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των Ελλήνων.

    Η παράταξη της ΝΔ λαμβάνει ψήφους ανθρώπων φοβισμένων, που είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα στους κερδοσκόπους,αρκεί να έχουν ένα πιάτο φαγητό και διακοπές στη Μύκονο ! Η απόλυτη ξεφτίλα του φιλελευθερισμού και του πατριωτισμού. Ψευτοπατριώτες πολιτικοί, έτοιμοι να ξεπουλήσουν την ιδιωτική και δημόσια περιουσία του Ελληνικού κράτους στους ξένους, χωρίς καμία θυσία, και υπάρχουν άνθρωποι που τους χειροκροτούν και τους αποθεώνουν. Και φυσικά, απέκλεισαν τους 18άρηδες, αφήνοντας τους 80χρονους να ξαναποφασίσουν για το μέλλον μας, που είναι εξαθλίωση και σύνταξη 360 ευρώ. ΑΝ πάρει τέτοια ποσοστά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τότε πραγματικά θλίβομαι για τη κατάντια των Νεοελλήνων. Αυτό, όμως, θα εξηγήσει πλήρως την υποτέλεια στους Τούρκους για τόσους αιώνες, αλλά και στους Φράγκους νωρίτερα.

    Εμπρός, λοιπόν, επιβραβεύστε τους πολιτικούς με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις και μεγάλη ζωή και ετοιμαστείτε να πεθάνετε στους δρόμους χωρίς ΕΚΑΒ ή στα σαπιοκάραβα λίγα μίλια έξω από τη Κέρκυρα. Αυτούς τους πολιτικούς θέλουμε, αυτή θα είναι και η κακή μας μοίρα. Επιβραβεύστε τους πολιτικούς τύπου Άδωνη και Βορίδη, με την πατριδοκαπηλία, και ετοιμαστείτε να ξεπουλήσετε τη περιουσία σας, για να πληρώσετε τους επόμενους φόρους. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου, ως τώρα Αριστερά, αλλά τους βγάζω το καπέλο γιατί - μέχρι τώρα- δεν πούλησαν αρχές και αξίες. Μάχονται για μια καλύτερη κοινωνία, προσπαθούν να παλέψουν με μεγαθήρια ΜΜΕ και τοκογλύφους για όλους μας.

    Ένα να γνωρίζετε. Το χειρότερο που μπορεί να πάθει η ΝΔ και οι φοβισμένοι ψηφοφόροι τους είναι ότι έχουν χάσει μια μοναδική λέξη : ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Και θα ντρέπονται στο μέλλον να κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους. Τι έκανες, μπαμπά ; Ψήφιζα τους υποτακτικούς της Μέρκελ. Θλιβεροί, μοιραίοι... Κατάντια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση