GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα δημοσκόπηση: Στην κόψη της αυτοδυναμίας

Προβάδισμα 4,9 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και 5,2 μονάδων στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίν...

Νέα δημοσκόπηση: Στην κόψη της αυτοδυναμίας

Προβάδισμα 4,9 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και 5,2 μονάδων στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό της εφημερίδας “Το Ποντίκι”, που κυκλοφορεί την Πέμπτη.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 32%, έναντι 27,1% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν το Ποτάμι με 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2% και οι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ με 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 2,9% των ερωτηθέντων, λευκό το 2,1%, αποχή το 3,2%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 8,4%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 33,8%, έναντι 28,6% της ΝΔ, και ακολουθούν το Ποτάμι με 5,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,9%, το ΚΚΕ με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,1%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,1% και οι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ με 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,1% των ερωτηθέντων.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το μεγαλύτερο ιστορικά ποσοστό του, 72%, έναντι μόλις 8% της Νέας Δημοκρατίας.

Με βάση τα ποσοστά που καταγράφονται στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε σε ένα τέτοιο σενάριο 150 έδρες στη Βουλή, μία λιγότερη δηλαδή από όσες χρειάζονται για οριακή αυτοδυναμία, ενώ η ΝΔ θα έπαιρνε 84 έδρες, το Ποτάμι 17, η Χρυσή Αυγή 15, το ΚΚΕ 13, το ΠΑΣΟΚ 12 και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9.

1 σχόλιο


  1. ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΣΤΗ ΝΔ, ΠΑΚΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ:

    "ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ: Ο Άδωνις σε τηλεοπτικό στούντιο, υπόσχεται ότι η ΝΔ θα πάρει τα σπίτια του κόσμου!"


    Ολόκληρο το studio ξεσήκωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης της ΝΔ με τα όσα συγκλονιστικά είπε για την άρση των πλειστηριασμών, τις Τράπεζες, μετά από το «πάγωμα» του γνωστού νόμου Κατσέλη, ο οποίος προστάτευε τον ελληνικό λαό, από το να μη χάσει το σπίτι του στα χρόνια των Μνημονίων.

    Αφού πιέστηκε και τα επιχειρήματα του τηλεοπτικού τραπεζιού τα μετέτρεπε σε «διακοπές», έφτασε στο σημείο να πει το απίθανο που συνοψίζεται στο ότι: "Δεν μπορεί να προστατεύεται για πάντα η πρώτη κατοικία, αλλιώς δεν θα… ανακάμψει η οικοδομή." (!?!)

    «Δηλαδή θα χάσουμε τα σπίτια μας για να ανακάμψει η οικοδομική δραστηριότητα;», τόνισε χαρακτηριστικά η υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, για να προσθέσει: «…πείτε και άλλα. Σας αφήνω…».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση