GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Περισσότερη ευελιξία για την επίτευξη των συμφωνημένων στόχων από την Ελλάδα»

Την εκτίμηση ότι δεν είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους εκφράζει ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζ...


Την εκτίμηση ότι δεν είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους εκφράζει ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιττέλα σε συνέντευξή του στο κοινοτικό δελτίο «Europolitics» υπογραμμίζοντας ότι αντιθέτως «μπορούμε να επιτρέψουμε περισσότερη ευελιξία, όπως το να δοθεί περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή του χρέους».
Ερωτηθείς αν θα τερματιστεί η παρουσία της τρόικαςστην Ελλάδα, δεδομένης και της αναπόφευκτης παρουσίας του ΔΝΤ, ο Τζ. Πιττέλα αναφέρει: «Η τρόικα πρέπει να διαλυθεί» σημειώνοντας: «Ζητήσαμε το τέλος της τρόικας και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συμφώνησε σε αυτό το σημείο». Η τρόικα συνέβαλε αρνητικά στην ελληνική κατάσταση, προκαλεί τον θυμό των Ελλήνων πολιτών και είναι αναγκαίο να ξεκινήσει μια νέα φάση στην Ελλάδα, όπου θα υπάρχει περισσότερη ευελιξία για την επίτευξη των συμφωνημένων στόχων από την ελληνική κυβέρνηση και από την Επιτροπή, είπε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών και σημείωσε ότι είναι εφικτό να βοηθήσουμε το ελληνικό έθνος να έχει περισσότερη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη και στην ΕΕ.
Κληθείς να σχολιάσει ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και αν αυτό το ενδεχόμενο τον ανησυχεί, ο Τζ. Πιττέλα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα κερδίσουν οι σοσιαλιστές και οι προοδευτικές δυνάμεις και επισημαίνει ότι η πολιτική του ομάδα στηρίζει εκείνους που επιθυμούν την παραμονή στην ευρωζώνη και στην ΕΕ. «Θα δούμε ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά πιστεύω, και ελπίζω, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ», τόνισε.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν φοβάται μια ρήξη μεταξύ Βορρά και Νότου σε περίπτωση νίκης της ριζοσπαστικής Αριστεράς σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία, ο Τζ. Πιττέλα απαντά πως τα κόμματα αυτά αποτελούν ένα μείγμα διαφορετικών θέσεων. Μέσα σε αυτά τα κόμματα, υπάρχουν κάποιες φωνές λογικής, ευρωπαϊκές, και άλλες θέσεις περισσότερο ριζοσπαστικές. Κατά την άποψη του προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών αυτός ο συνδυασμός δεν μπορεί να έχει διάρκεια, και τα κόμματα αυτά διακινδυνεύουν να διασπαστούν, γιατί είναι πολύ δύσκολο μέσα σε ένα κόμμα να υπάρχουν τόσο διαφορετικές θέσεις.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση