GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σομαλία: Επίθεση σε στρατιωτική βάση

Μέλη της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ της Σομαλίας επιτέθηκαν σε βάση του στρατού στα προάστια της πόλης Μπαϊντόα σήμερα το πρωί και σκότωσα...


Μέλη της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ της Σομαλίας επιτέθηκαν σε βάση του στρατού στα προάστια της πόλης Μπαϊντόα σήμερα το πρωί και σκότωσαν τουλάχιστον 7 Σομαλούς στρατιωτικούς, δήλωσε αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων.
Η επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες μετά την ανακοίνωσητης κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι οι δυνάμεις της χώρας προχώρησαν σε μια επιδρομή που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Σεμπάμπ, ο Ταχλίλ Αμπντισακούρ.
«Η Σεμπάμπ επιτέθηκε στη βάση μας απροσδόκητα σήμερα το πρωί. Χάσαμε επτά στρατιώτες», δήλωσε ο λοχαγός Άχμεντ Ιντάου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τηλεφωνικά από τη Μπαϊντόα.
Ο Ιντάου πρόσθεσε ότι οι Σομαλοί στρατιωτικοί σκότωσαν τρία μέλη της Σεμπάμπ κατά τη διάρκεια της μάχης.
Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα, δήλωσε πως οι μαχητές της κατέλαβαν προσωρινά τη βάση και ότι σκότωσαν πάνω από 10 στρατιώτες. Η Σεμπάμπ συχνά δίνει πολύ υψηλότερους απολογισμούς θυμάτων στις επιχειρήσεις της από ό,τι οι αρχές της χώρας.
«Εξαπολύσαμε σφοδρή επίθεση στη στρατιωτική βάση κοντά στην Μπαϊντόα», δήλωσε ο Σέιχ Αμπντιάσις Αμπού Μούσαμπ, ο εκπρόσωπος της Σεμπάμπ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγουν οι ισλαμιστές, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ επιδιώκει να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση στο Μογκαντίσου και να επιβάλει την ιδιαίτερα αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου που πρεσβεύει σε όλη τη χώρα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση