GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απόπειρα πραξικοπήματος στην Υεμένη

Μαχητές Χούτι εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο της Υεμένης αφού συνεπλάκησαν με τα μέλη της προεδρικής φρουράς, μετέδωσαν το πρακτορεί...


Μαχητές Χούτι εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο της Υεμένης αφού συνεπλάκησαν με τα μέλη της προεδρικής φρουράς, μετέδωσαν το πρακτορείο Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, μία ημέρα μετά τις σφοδρότερες μάχες στη χώρα εδώ και χρόνια.
«Οι πολιτοφύλακες Χούτι εισέβαλαν στο συγκρότημα και κατάσχεσαν τα όπλα που βρίσκονταν στις αποθήκες» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος.
Ένα στέλεχος των Χούτι, ο Αλί αλ Μπουκάιτι, επιβεβαίωσε επίσης στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι το κίνημα Άνσαρ αλ Αλλάχ «ελέγχει το προεδρικό μέγαρο». Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος της Υεμένης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη συγκρούσεις στο προεδρικό μέγαρο.
«Ο πρόεδρος βρίσκεται στην κατοικία του και είναι καλά στην υγεία του» είπε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί στο πρακτορείο Reuters.
Από την πλευρά της η υπουργός ενημέρωσης επισήμανε ότι ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι βρίσκεται στο στόχαστρο μίας επίθεσης από τους σιίτες παραστρατιωτικούς «που θέλουν να ανατρέψουν το καθεστώς».
«Ο πρόεδρος της Υεμένης βρίσκεται στο στόχαστρο μίας επίθεσης ένοπλων πολιτοφυλάκων από τις 16:00 (ώρα Ελλάδας)» σημείωσε η Νάντια Σακάφ στο Twitter, ενώ οι μάχες συνεχίζονται γύρω από το συγκρότημα και την κατοικία του Χάντι.
Νωρίτερα οι φρουροί στo προεδρικό μέγαρο όπου στεγάζεται το γραφείο του προέδρου Χάντι ανέφεραν ότι παρέδωσαν το συγκρότημα στους μαχητές Χούτι αφού συνεπλάκησαν για σύντομο χρονικό διάστημα.
Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι σημειώθηκαν σύντομης διάρκειας συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων των Χούτι και της προεδρικής φρουράς.
Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν επίσης ότι οι Χούτι κατέσχεσαν τα θωρακισμένα οχήματα τα οποία φρουρούσαν τις πύλες εισόδου στο μέγαρο.
Στο μεταξύ το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών με επίκεντρο την Υεμένη.
Το αίτημα για τη σύγκληση του συμβουλίου κατέθεσε η Βρετανία μετά τις χθεσινές συγκρούσεις, ενώ ο πρεσβευτής της Υεμένης στον ΟΗΕ Τζαμάλ Μπενομάρ αναμένεται να ενημερώσει το Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις στην χώρα.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση