GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Απαράδεκτο να σκοτώνει κανείς εν ονόματι του Θεού»

Στον σεβασμό των θρησκειών και στην απαράδεκτη βία εξτρεμιστικού χαρακτήρα, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη αναφέρθηκε σήμερα ...



Στον σεβασμό των θρησκειών και στην απαράδεκτη βία εξτρεμιστικού χαρακτήρα, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη αναφέρθηκε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά το αεροπορικό ταξίδι του από τη Σρι Λάνκα στις Φιλιππίνες.

«Οι πάντες έχουν το δικαίωμα να θρησκεύονται χωρίς να προσβάλουν, ελεύθερα, και αυτό πράττουμε όλοι. Δεν μπορούμε να προσβάλουμε, να κάνουμε πόλεμο ή να σκοτώνουμε εν ονόματι της θρησκείας μας, εν ονόματι του Θεού», τόνισε ο Φραγκίσκος.

Παράλληλα, ο ποντίφικας υπογράμμισε ότι «έχουμε την υποχρέωση να μιλάμε ανοικτά, έχουμε αυτή την ελευθερία, αλλά χωρίς να προσβάλουμε. Δεν πρέπει να αντιδρούμε βίαια, αλλά αν κάποιος εξυβρίσει την μητέρα μου, τον περιμένει μπουνιά. Είναι φυσικό! Δεν πρέπει να γίνονται προσκλήσεις, δεν επιτρέπεται να εξυβρίζεται η θρησκεία των άλλων».

Ο Αργεντινός πάπας, στην συνέχεια, εξήγησε ότι χρησιμοποίησε το παράδειγμα της μητέρας του, για να δείξει ότι «και στην ελευθερία έκφρασης υπάρχουν κάποια όρια».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους φόβους και τις ανησυχίες για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητά του, για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση κατά του ίδιου ή του Βατικανού, ο Φραγκίσκος απάντησε ότι «εκείνο που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η ακεραιότητα των πιστών» , ότι «λαμβάνονται μέτρα ασφαλή αλλά όχι θεαματικά» και χαμογελώντας, υπενθύμισε πως έχει σίγουρα «ένα ελάττωμα: μια μεγάλη δόση ξεγνοιασιάς».

1 σχόλιο

  1. Η διαφορά Σύριζα - ΝΔ είναι πάνω από 5% και η πρώτη θέση έχει κλειδώσει. Ο μέγας κίνδυνος, όμως, είναι να υπάρξει ακυβερνησία την επόμενη μέρα, αν ο Σύριζα δεν είναι αυτοδύναμος.

    Για να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση,σταθερή, για να αρχίσει η ανοικοδόμηση της Ελλάδας, με τις πλάτες όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτου ιδεολογίας, θα πρέπει να ενισχυθούν με τις ψήφους όλων όσο το δυνατόν περισσότερο και ο Σύριζα και οι ΑΝΕΛ, που θα πρέπει όχι μόνο να μπουν στη Βουλή, αλλά είναι εθνική και κοινωνική ανάγκη να έχει ποσοστά άνω του 5-6%.

    Μητροπολίτες, ιερείς, θεολόγοι, πατριώτες, άνθρωποι από σώματα ασφαλείαςμ εκπαιδευτικοί,ελεύθεροι επαγγελματίες,αγρότες, μεσαία αστικά στρώματα και πολλοί που καταλαβαίνουν ότι η ψήφος στη 2η ΝΔ είναι χαμένη ψήφος, θα στραφούν προς τους ΑΝΕΛ που κατεβαίνουν σε ευρύτερη συμμαχία με διάφορα πατριωτικά κινήματα ( Νικολόπουλος - Πάτρα, Ζουράρης- Θεσσαλονίκη ).

    Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ, για να μπορέσει να σταθεροποιήσει την οικονομία, να βοηθήσει την επανεκκίνηση της οικονομίας με μείωση των βαρύτατων φόρων και να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του επαχθούς δανεισμού των 500 δισ. ευρώ που μας φόρτωσαν οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος και οι προκάτοχοί τους. Κάθε ψήφος σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, Ποτάμι είναι μια μαχαιριά, ένα βόλι στη καρδιά των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση