GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Την Κυριακή θα έχουμε έναν ιστορικό θρίαμβο του λαού μας

Τη βεβαιότητα ότι “την Κυριακή δε θα έχουμε απλά μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε έναν ιστορικό θρίαμβο του λαού μας” εξέφρασε ο πρόεδρος το...

Τσίπρας: Την Κυριακή θα έχουμε έναν ιστορικό θρίαμβο του λαού μας
Τη βεβαιότητα ότι “την Κυριακή δε θα έχουμε απλά μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε έναν ιστορικό θρίαμβο του λαού μας” εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια.

Υπογραμμίζοντας με έμφαση την ανάγκη ενότητας του λαού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “όταν ένας λαός πιστεύει στις δυνάμεις του και ενώνεται, τότε τίποτα και κανείς δε μπορεί να τον σταματήσει”. Γι' αυτό, πρόσθεσε, “καλώ από δω, από την ιστορική αυτή πλατεία με το συμβολικό όνομα, από τη Πλατεία Ομονοίας, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε μια νέα εθνική ομόνοια, σε μια νέα κοινωνική συμμαχία, σε μια νέα πατριωτική συμμαχία”.

Θέτοντας ως στόχο την αυτοδυναμία, ο κ. Τσίπρας ζήτησε μια “καθαρή εντολή, πεντακάθαρη, ανόθευτη, αδιαμφισβήτητη”, ώστε “από τη Δευτέρα να τελειώνουμε με την εθνική ταπείνωση”. Επίσης, σημείωσε ότι “από τη Δευτέρα επιστρέφουμε στη νομιμότητα, για όλους, χωρίς διακρίσεις, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι ο κ. Σαμαράς και η “ακροδεξιά παρέα” του επέλεξαν αυτές τις μέρες να δώσουν μια μάχη οπισθοφυλακών με τα πιο σκοτεινά όπλα, λέγοντας ότι “το μόνο που τους νοιάζει είναι να κρατηθούν στην εξουσία, με μια διχαστική υπερπαραγωγή τρόμου”. Πρόσθεσε ότι “ποτέ πρωθυπουργός δεν κακοποίησε τόσο το αξίωμά του, συμπεριφερόμενος σαν περιφερόμενος πλασιέ του φόβου. Ποτέ πρωθυπουργός δεν αρνήθηκε τόσο επίμονα τον δημόσιο διάλογο, προτιμώντας να κρύβεται στα σκοτάδια, στον μονόλογο και το μοντάζ”.

Παρουσιάζοντας το όραμα και το σχέδιό του για την οικοδόμηση της νέας Ελλάδας, όπως είπε, ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

- Έχουμε όραμα στην πατρίδα μας κανένα παιδί να μη μένει χωρίς ένα πιάτο φαγητό, χωρίς ζεστασιά, χωρίς βιβλίο, χωρίς παιδικό σταθμό.

- Έχουμε όραμα στην πατρίδα μας κανένας άνθρωπος να μην έχει τη ζωή του υποθηκευμένη, χωρίς δωρεάν περίθαλψη και ιατρική συνδρομή. Και κανένας να μην πεθαίνει αβοήθητος γιατί δεν έχει χρήματα. Κανένας να μη χρειάζεται φακελάκι για να εγχειριστεί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.

- Έχουμε όραμα στην πατρίδα μας κανένας να μην κρυώνει μέσα στην αγριότητα του χειμώνα, παρατημένος από την αγριότητα του κράτους, χτυπημένος από την αγριότητα των τραπεζών. Κανένας να μη ζει στο σκοτάδι, επειδή του έκοψαν το ρεύμα.

- Έχουμε όραμα στην πατρίδα μας κανένας νέος να μη μένει χωρίς την ευκαιρία της μόρφωσης, την προοπτική της δουλειάς, τον στόχο μιας καλύτερης ζωής. Κανένας ηλικιωμένος στην εγκατάλειψη της πενιχρής σύνταξης, της φτώχειας και της παγωνιάς, που οδηγούν στον αργό και ταπεινωτικό θάνατο.

- Έχουμε όραμα στην πατρίδα μας να μη μένει κανένας πολίτης απροστάτευτος στην απόγνωση της ανεργίας. Κανένας νέος να μη περιμένει στα γραφεία των βουλευτών ένα ρουσφέτι για να βρει δουλειά. Κανένας νέος να μη γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, ανασφάλιστης ή ενοικιαζόμενης εργασίας.

- Έχουμε όραμα στην πατρίδα μας οι νόμοι να ισχύουν για όλους και όλοι να έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι στους νόμους. Να πληρώνουμε φόρους με βάση τη φοροδοτική μας ικανότητα.

- Έχουμε όραμα η πατρίδα μας να είναι μια χώρα δικαίου, μια κοινωνία ανοιχτή στο διαφορετικό, που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, με ισότητα και ισονομία ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό.

- Έχουμε όραμα η πατρίδα μας να ξαναγίνει κοιτίδα του πολιτισμού και της δημιουργίας. Και κάθε πολίτης να ζει με ασφάλεια και ίσα δικαιώματα.

- Έχουμε όραμα στην πατρίδα μας η ευημερία όλων να είναι συνάρτηση της ευημερίας καθενός ξεχωριστά. Και η Πολιτεία να μεριμνά ισότιμα για την ευημερία του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

“Αυτό είναι το όραμά μας”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε ότι “δεν μένουμε μόνο στο όραμα, έχουμε και σχέδιο”, το οποίο παρουσίασε με τη μορφή δεσμεύσεων. Ειδικότερα, ανέφερε:

- Έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε: Η Ελλάδα να διεκδικήσει ξανά τη θέση του ισότιμου εταίρου στην Ευρώπη.

- Έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε: Να αρνηθούμε την κηδεμονία, απ' όπου κι αν προέρχεται. Να τελειώνουμε με τα μνημόνια και να διαπραγματευτούμε σκληρά με μόνο γνώμονα το συμφέρον του λαού μας.

- Έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε: Να επιδιώξουμε κοινό αγώνα με τους λαούς του Νότου αλλά και με τους λαούς ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε: Για την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων. Για τις εγγυημένες καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες. Για αξιοπρεπείς συντάξεις. Για τις εγγυημένες αγροτικές επιδοτήσεις. Για το κράτος δικαίου. Για τη σταθερότητα και τη σιγουριά κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.

- Έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε: Να βάλουμε τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.

- Έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε: Απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Φορολογική ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων. Με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για όλους. Με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, με υψηλό αφορολόγητο όριο, ώστε η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας να μην φορολογείται.

- Έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε: Να προστατέψουμε το 99% της κοινωνίας που λεηλατήθηκε από το μνημόνιο. Και να εντοπίσουμε, προκειμένου να πληρώσει, το 1% που συστηματικά φοροδιαφεύγει και παρανομεί. Με το λαθρεμπόριο στα καύσιμα και στα τσιγάρα, με το μαύρο χρήμα και την ανομία. Γι' αυτό και θα ξεκινήσουμε από κείνους που γεμίζουν λίστες τύπου Λαγκάρντ. Οι λίστες θα βγουν από τα συρτάρια και θα επανελεγχθούν, είτε κάποιοι το θέλουνε είτε όχι.

- Έχουμε σχέδιο και δεσμευόμαστε: Τέλος στη διαπλοκή. Τέλος στο μαύρο πολιτικό χρήμα. Τέλος στον χορό των σκανδάλων. Και στο σκάνδαλο των σκανδάλων να παραμένουν οι δράστες ατιμώρητοι. Από Δευτέρα η δικαιοσύνη, ελεύθερη από δεσμεύσεις, θα έχει το λόγο. Γιατί τίποτε δεν μπορούμε να χτίσουμε, αν δεν προηγηθεί η κάθαρση. Δικαιοσύνη, διαφάνεια, αλλά και αμείλικτη τιμωρία για θέματα που έχουν να κάνουν με το δημόσιο χρήμα.

Στο τελευταίο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας έκανε άνοιγμα προς τους ένστολους, τη νεολαία και τους ηλικιωμένους. Ως προς τους ένστολους, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τη δημοκρατική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, “την οποία αφάνισαν με τις πολιτικές της τρόικας”, και θα δώσει στους ένστολους τη δυνατότητα να ασκούν το λειτούργημά τους σε αρμονία με τον πολίτη και με όρους αξιοπρέπειας.

Απευθυνόμενος στη νεολαία, τόνισε ότι η χώρα τούς έχει ανάγκη γιατί “καμιά αλλαγή δεν μπορεί να γίνει χωρίς εσάς” και τους κάλεσε “μαχητικά, αποφασιστικά, με όλες τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις σας, να πάρετε στα χέρια σας τη μεγάλη ανατροπή”.

Κάλεσε, τέλος, τους ηλικιωμένους αυτή τη Κυριακή να ψηφίσουν για τα εγγόνια τους, για τους 200.000 νέους επιστήμονες που έφυγαν μετανάστες στο εξωτερικό και δεν μπορούν τώρα να έρθουν να ψηφίσουν και να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση