ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Προσφυγή του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας κατά της «Αγίας Σοφίας»

Share it:

Προσφυγή κατά της κατασκευής του γηπέδου («Αγιά Σοφιά») της ΑΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια κατέθεσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Με την προσφυγή του ο Δήμος ζητεί την ακύρωση της από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας».
Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας έχει έκταση 469 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 122 στρέμματα ανήκουν στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας από το 1969 και τα υπόλοιπα 347 στρέμματα έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο «κατά χρήση» από 1970, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του επίμαχου Δήμου.
Στην προσφυγή του ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας υποστηρίζει ότι είναι το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας – Αττικής (Ν. 4277/2014), που αποχαρακτηρίζει τη δασική έκταση του άλσους Φιλαδέλφειας και την παραχωρεί για τα σχέδια κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ είναι αντίθετο στα άρθρο 24, 26 και 117 του Συντάγματος και στον δασικό νόμο 998/1979.
Ακόμη, ο νόμος 4277/2014 είναι αντίθετος στον Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας, αλλά και στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 2011/92/ΕΕ).
Πάντως, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 6 Μαρτίου 2015 θα συζητηθεί η πρώτη προσφυγή των 17 κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας που στρέφονται κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ.
Πηγή: www.newsbeast.gr
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση