GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιστορία της Τέχνης της Γ Λυκείου: Τα γλυπτά του Παρθενώνα μεταφέρθηκαν και δεν κλάπηκαν

Αποσύρεται από το προσεχές έτος το βιβλίο της Ιστορίας της Τέχνης της Γ Λυκείου μετά τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν για το γεγονός...


Αποσύρεται από το προσεχές έτος το βιβλίο της Ιστορίας της Τέχνης της Γ Λυκείου μετά τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν για το γεγονός ότι η κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν παρουσιάζεται ως μεταφορά .

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, επισήμανε ότι η διατύπωση για την ιστορία του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα, καθώς αναφέρεται αποκλειστικά στη μεταφορά των γλυπτών στην Αγγλία, χωρίς να επισημαίνεται ότι αποτέλεσαν προϊόν υφαρπαγής. «Το ίδιο ισχύει και τον χαρακτηρισμό των γλυπτών ως "μαρμάρων"» αναφέρει σε δήλωσή του.

Το εγχειρίδιο Ιστορία της Τέχνης εγκρίθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν εισάχθηκε στο πρόγραμμα σπουδών του Γενικού Λυκείου, ως μάθημα επιλογής.

Παράλληλα, ο κ.Δερμεντζόπουλος άφησε αιχμές για το γεγονός ότι το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα κατά την προεκλογική περίοδο. «Απορίες δημιουργεί η "σπουδή" ορισμένων να "αποκαλυφθούν" μέσω ανακοινώσεων εν μέσω προεκλογικής περιόδου "πλήγματα στην ιστορική και πολιτιστική συνείδηση όλων των Ελλήνων πολιτών: αλλά και προσπάθεια να "υπονομευθεί" το αίτημα της Ελλάδας να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα εκεί όπου πραγματικά ανήκουν» σημείωσε.

Πηγή: www.news247.gr

1 σχόλιο

  1. Απίστευτη συνέντευξη Καμμένου

    http://kourdistoportocali.com/post/40681/panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση